Ekonomi Fazla aksesuardan kaçının

Fazla aksesuardan kaçının

08.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyadaki farklı mimarileri inceleyen Yüksek Mimar Bahar Aykaç, bu haftaki köşesinde dünyanın en ince evini anlattı. Ayrıca günün trendi Stüdyo dairelerin püf noktalarına da değinen Aykaç, tasarım dünyasının kapılarını da aralıyor

Fazla aksesuardan kaçının

Artık stüdyo daireler pek revaçta. Yeni evli çiftler, üniversite öğrencileri, çocukları evden ayrılmış olgunlar, bazen şehrin içinde olabilmek, bazen de yüzme havuzu, tenis kortu, basket sahası gibi zengin sosyal donatılar için daha ekonomik olan bu daireleri seçiyor. Peki bu sevimli ama küçük daireleri nasıl daha geniş ve ferah hale getirebiliriz.
İşte basit ama etkili bazı püf noktaları:
- Stüdyo dairemizi minimal stilde döşemeye çalışmalıyız. Fazla aksesuarlar ve gereksiz eşyalardan kaçınmak çok önemlidir.
- Duvar ve tavanlarda açık renk kullanılmalı, beyaz iyi bir seçim olabilir. Ayrıca kapıların rengini de duvar ile aynı renk seçmek önemli bir ayrıntı.
- Yer döşemesini fazla değiştirmeden olabildiğince aynı kullanmalıyız. Diyagonal döşenmiş seramik kaplamalar sonsuzluk hissi vereceğinden mekânı genişletir.
- Stüdyo dairemizin duvarlarına ya küçük ama renkli ya da büyük ama duvar rengi tonlarında tablolar asmalıyız.
- Son olarak doğal ışığı olabildiğince dairenin içine sokmaya çalışmalıyız. Mobilyaların yerleşimi ve perde seçimi buna uygun olmalıdır

Haberin Devamı

TASARIM DÜNYASI
iPod, iPhone ve iPad’den sonra iTree

iTree, Apple ailesi için tasarlanmış ilginç bir konsol. iPod, iPhone ve iPad’inizi şarj edebileceğiniz ve en iyi kalite müzik dinleyebileceğiniz konsollar gerçek ağaç kütüklerinden özenle hazırlanıyor. Siz de ihtiyacınıza göre, farklı uzunluk ve donanımdaki kütüklerden birini seçebiliyorsunuz. Ayrıca evinizin dekorasyonuna göre kütüğün meşe, ceviz yoksa akça ağaç mı olacağına da siz karar veriyorsunuz.
iTree’nin tasarımı KMKG Studio’ya ait, speaker sistemi ise iphone, ipad ve ipodlarda en iyi ses çözümlerini sunan Trenner& Friedi imzalı.

İLGİNÇ PROJELER
Dünyanın en ince evi

Dünyadaki en ince evin genişliği ancak 1.3 m. Varşova'daki bu ev, mimar Jakub Szczesny imzasını taşıyor. Görenleri şaşkınlığa düşüren Keret House, iki bina arasında kalan alana tasarlanmış, evin derinliği ise 10 m. İki katlı evde yaşamak için gerekli her fonksiyon ustalıkla çözülmüş. Evin, banyosu, mutfağı ve yatak odası bulunuyor.
Polonya hukukuna göre, böylesi küçük bir evin uzun süreli kalmalar için kullanılması yasakmış. Bu nedenle Keret House en fazla 1 haftalık kiralanmak üzere tasarlanmış ve yıl boyunca da pek boş kalmıyormuş.