Ekonomi Fikirtepe’de lüks konut için kolları sıvadı

Fikirtepe’de lüks konut için kolları sıvadı

18.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılda 15 bin konuta inşaat malzemesi satan E7 Grup, kendi projelerini üretmek için çalışmalara başladı. Bu kapsamda İstanbul’da projeler geliştiren E7 Grup, dönüşümle özdeşleşen Fikirtepe’de bir ada ile anlaşma yaptı

Fikirtepe’de lüks konut için kolları sıvadı

İnşaat, yapı market, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren E7 Grup, çeşitli ortaklıklarla hayata geçirdiği konut projelerinin ardından, kendi projelerini yapmaya hazırlanıyor. 1980 yılından beri arsa geliştirdiklerini ve çeşitli fabrikalar inşa ettiklerini belirten E7 Yapı Grubu’nun CEO’su Ersin Aydeniz, 2008 yılında kurdukları E7 Grup’un, markalı konut projelerinin yüzde 8’ine malzeme verdiğini söyledi.
Bu markalar arasında Ağaoğlu, Varyap ve İhlas gibi önemli isimler olduğunu ifade eden Aydeniz, “Yılda 15 bin konuta inşaat malzemesi satıyoruz. Ama artık biz de lüks konuta giriyoruz. Hedef olarak B ve B+ gelir gurubunu seçtik. Şerifali, Göztepe ve Fikirtepe’de yeni projeler yapıyoruz. Kozyatağı ve Bakırköy için görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Ersin Aydeniz, kendilerinin de arsalarının bulunduğunu ve yeni projeler için farklı arsaların sahipleriyle de anlaştıklarını belirterek şunları söyledi:

Kentsel dönüşüme başladı
“Fikirtepe’de dönüşüm kapsamında proje yapacağız. 1.5 ayda 200 hak sahibiyle anlaştık. 1 adayı bitirdik, 3-4 adayla ilgileniyoruz. Göztepe’de 205 dairelik projenin 20 tanesi kaldı. Şerifalide’de 105 konutluk projede satışa çıktık. Burada Milimetrik İnşaat ile ortağız.
Başakşehir bölgesinde Celaloğlu İnşaat ile birlikte 245 konut ve bir mağazadan oluşan 45 bin metrekarelik alan üzerinde Kayacity projesine imza attık. İkitelli Ayazma’da ise Olimpiyat stadı yanında yer alan 45 bin metrekarelik arazi üzerinde Huzzak Yapı ile bir proje hayata geçiriyoruz. 2014 yılında tamamlanması planlanan bu projemizde 245 konut ve 1500 metrekarelik mağaza alanı yer alıyor.
Diğer bir projemizde Ataşehir Örnek Mahallesinde yer alan ve lansman yapmadan hemen hemen tamamını sattığımız Suare Residence. Selimoğlu İnşaat ile birlikte geliştirdiğimiz Suare Residence projemizde 206 konut ve mağazalar yer alıyor. Bu projede kalan sayılı konutun satışlarına devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Konut işin magazini’
Ersin Aydeniz, konut projelerinin yanı sıra sanayi tesisleri ve enerji tesislerinin de inşaatlarını yapacaklarını belirterek, “Konut yapımı işin magazin tarafı. Biz daha zor projeler de yapmak istiyoruz. Esas hedefimiz elinden her iş gelen büyük bir müteahhitlik firması olmak ve endüstriyel inşaatlar yapmak” diye konuştu.
Aydeniz, Türkiye’de nitelikli konut ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, 2017 yılına kadar 70’e yakın projenin altına imza atmak istediklerini söyledi.

Afrika kıtasına Nijerya’dan girdi
Yurtdışına açılımda ilk adımı Nijerya’dan atacak olan E7 Yapı, Nijeryalı Mannah Grup ile Nijerya’da lüks konut projesine imza atacak. E7 Grup ayrıca, bu ülkedeki potansiyeli görerek, banyo ve ıslak zemin seramiklerinin satılacağı E7 Yapı
marketi açacak.
Ersin Aydeniz, Nijerya’da yerel ortakları Mannah Grup ile birlikte proje gerçekleştireceklerini belirterek “Burada Türk Büyükelçiliği’nin boşalttığı binayı aldık. 50 konutluk bir rezidans yapıyoruz” dedi.
Nijerya’nın başkenti Abuja’nın en lüks evlerinin yer alacağı projenin 1+1, 2+1, 3+1 rezidanslardan oluşacağını aktaran Aydeniz, “Projede, havuz, spor salonu başta olmak üzere geniş hizmetlerin sunulacağı sosyal tesisler bulunacak. Projenin temelini eylülde atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Helenium Wings 1 yılda yüzde 50 kazandırdı
Başarır İnşaat’ın yükselen kira fiyatlarıyla dikkat çeken Kurtköy’deki konut projesi Helenium Wings’in teslimine 1 yıl kaldı.
İnşaatı hızla süren proje 1 yılda yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Yapılan açıklamaya göre, lansmanda metrekare fiyatı bin 900 lira olan Helenium Wings’te şimdi ortalama fiyatlar 2 bin 700 liradan başlıyor. Projedeki son 50 konutun satışı ise devam ediyor.
Helenium Wings’de alıcılara yüze 5 peşinat kolaylığı uygulaması da bulunuyor. Bu ödeme modeline göre konut tutarının yüzde 5’ini peşinat olarak ödeyen alıcı, yüzde 20’lik kalan peşinatın ödemesini ise konutu teslim aldığında gerçekleştiriyor.
Kalan yüzde 75’lik bölüm ise 36 aya varan vadelerde sıfır faiz imkânı ile kredilendirilerek alıcıların piyasadaki kredi faiz artışından olumsuz etkilenmemesi sağlanıyor.
Daire tiplerinin 1+1, 2+1, 4+1 olarak tasarlandığı projede KDV oranı yüzde 1 olarak uygulanıyor.
1 oda 1 salon dairelerin 63 metrekare ile 68 metrekare, 2 oda 1 salon dairelerin 94 metrekare ile 102 metrekare, 3 oda 1 salon dairelerin 137 metrekare olarak tasarlandığı Helenium Wings, toplam 16 bin 500 metrekare proje alanına sahip.
12 bin metrekare yeşil alanın bulunduğu projede, cafe, masaj salonu, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, fitness merkezi, çocuk oyun alanları, spor alanları bulunuyor.

Haberin Devamı

Şehrizar Konakları’ndan ev alana ‘tatil’ hediye edecek
Üsküdar Altunizade’de TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Gap İnşaat’ın, İstanbul’a değer katacak bir proje olarak hayata geçirdiği Şehrizar Konakları’nda Ramazan Ayı’na özel yeni bir kampanya gerçekleştiriyor. Buna göre, 11 Temmuz - 7 Ağustos 2013 tarihleri arasında Şehrizar Konakları’ndan daire alanlar, Angel’s Peninsula Hotel’de 1 hafta 2 kişilik tatil kazanacaklar. Kampanyada ayrıca nakit alımlarda yüzde 5 oranında indirim ve dosya masrafsız kredi kullanımı olanağından da faydalanma imkânı sunuluyor.
Şehrizar Konakları’nda Ramazan kampanyasından yararlananlar Angel’s Peninsula’da yapacakları tatil boyunca deluxe deniz manzaralı odalarda konaklayacaklar ve bu haklarını 2013 yılında istedikleri tarihlerde kullanabilecekler.

Teslimler başlıyor
Tarihte var olan ve tarihin her döneminde kalitesini koruyabilecek bir mekân kimliğine sahip olan Şehrizar Konakları’nda 38 blok ve 208 lüks daire yer alıyor. İstanbul’un bitkilerinin kullanıldığı peyzaj düzenlemeleriyle sıcak ve samimi bir mahalle ortamı vaat eden projede anahtar teslimlerine 2013 yılında başlaması planlanıyor. 49 bin 500 metrekarelik arazide 101 bin metrekare inşaat alanı bulunan Şehrizar Konakları’nda 3+1, 5+1, 6+1, 8+1 ve 9+1 daire tipinde seçenekler sunulan konakların büyüklükleri 180 ile 626 metrekare arasında değişiyor. Ünlü mimarlar Han Tümertekin, Nevzat Sayın, İhsan Bilgin ve Sinan Kafadar’ın buluştuğu projenin toplam yatırım maliyeti ise arsa payı dahil 450 milyon lira.

Haberin Devamı

İki ödüllü otel
Dünya’nın en popüler seyahat ve turizm markaların değerlendirildiği, turizmin oskarları olarak adlandırılan 2012 Dünya Seyahat Ödülleri’nde (WTA 2012) ‘Dünya’nın En İyi Lüks Alkolsüz Oteli’ ve ‘Dünya’nın En İyi Yeni Lüks Oteli’ olmak üzere iki ödül birden kazanan
Angels’s Peninsula Marmaris’in büyüleyici doğal zenginliği ve Türk misafirperverliğinin en iyi örneklerinden birini sunuyor.

Haberin Devamı

TOKİ AFAD’a her türlü afete dayanıklı hizmet binası yapacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), afet öncesi ve sonrası tüm çalışmaları koordine eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) hizmet binası inşa edecek. Binada, afetlerde koordinasyonun sağlandığı Operasyon Merkezi, her türlü afete karşı dayanıklı olacak. Operasyon Merkezi ayrıca statik olarak yapıyı güçlendirmesi için ‘elips’ biçiminde tasarlandı. AFAD binasının çatısında, üst düzey yöneticilerin acil durumlarda kullanabileceği helikopter pisti de bulunacak. TOKİ, AFAD binasının ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Etkinlik merkezi olacak
AFAD binası, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hizmet binaları arasında yer alacak. Binanın girişi Eskişehir yolu üzerinden olacak ancak acil durum amaçlı tali araç girişi de bulunacak. Yapıda, operasyon salonu, etkinlik merkezi, Ulusal Sismik Gözlem Ağı birimi, eğitim salonları, arşiv de yer alacak. Binanın tasarımına yön veren bir diğer etken ‘yeşil bina’ sınıfında yer alması. Binanın, LEED sertifikası alabilecek düzeyde olmasına özen gösterildi.

Depremler cepten takip edilebilecek
Türkiye’deki depremleri izleyen ve gerek deprem izleme gerekse de erken uyarı ve güçlendirme konusunda birçok proje gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yeni bir mobil uygulamayı hayata geçirdi.
Deprem Bilgi Sistemi adı ile tüm Android telefon ve tabletler, iPhone ve iPad’lere yüklenebilen bu uygulamanın amacı, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında kullanıcıları bilgilendirmek, Türkiye’nin depremsellik tarihinin verilerine ulaşma imkânı sağlamak. Aynı zamanda kullanıcıların bulundukları konumda meydana gelmiş olan tarihi depremleri de harita üzerinde görüntülemesine imkân vermek.

Metropark’ta stüdyo dairelerin satışları bitti
Teknik Yapı tarafından Halkalı’da hayata geçirilen Metropark projesi büyük ilgi görüyor. 1.272 daire ve 30 ticari birimden meydana gelen Metropark projesinde stüdyo dairelerin satışı tamamlandı. 10 günde 450 konutun satıldığı proje, 6 yatay ve 6 dikey bloktan oluşuyor. Projede 2 blok 38 ve 36 katlı, diğer 4 blok ise 25 katlı olarak inşa ediliyor. Metropark’ta iki kule tamamıyla home ofislere ayrılacak.
14 farklı konut tipinin yer aldığı Metropark Halkalı projesi 213 bin 800 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. Projede teslimler 2015 yılının Kasım ayında yapılacak. Banka kredisi kullanılabilen Metropark Evleri projesinde firma bünyesinde uygun ödeme koşulları sunuluyor.

3. köprüye yakınlığıyla yatırım fırsatı sunuyor
Ekim 2013 tarihinde teslim edilecek olan Terrace Doğa, iş dünyasının merkezi Maslak – Levent’e yakınlığı, İstanbul’un eğlence ve sosyal yaşam alanlarından İstinye’ye 15 dakika mesafede olması ve yakın bölgeye yapılacak olan 3. Havalimanı – 3. Köprü ile kaçırılmayacak bir yatırım fırsatı sunuyor. İnanlar’ın projesi Terrace Doğa’da, 36 haute – couture villa yer alıyor.
Yüzde 1 Kdv fırsatının sunulduğu projede, farklı önemli kolaylıkları sunuluyor. Finansbak’ın özel faiz oranlarıyla sunduğu kredi imkânlarının yanı sıra İnanlar bünyesinde de kişiye özel, avantajlı ödeme planı seçenekleri oluşturulabiliyor.

Uzaltaş, iklimlendirme sorununu çözecek
Ankara’nın yeni yaşam alanı Paladyum Beytepe, iklimlendirme çözümlerinde Daikin’i tercih etti. Uzaltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, iklimlendirme konusunu tek bir dış ünite ve Mini VRV sistemleri ile sağlayacak olan Paladyum Beytepe’nin, tercihini enerjinin tasarruflu kullanılmasından yana yaptığını ifade ederek,
“Teknolojiden en üst düzeyde yararlanırken çevreci çözümler konusunda hassas davranmaya özen gösteriyoruz. Paladyum Beytepe olarak ev sakinlerini mutlu edecek bir işbirliğine imza attık ve dünya devi Daikin ile anlaştık. Bu anlaşma ile ısıtma-soğutma-havalandırma ihtiyaçlarını en üst segmentte karşılayacağız” dedi.