Ekonomi Fiyat artışı sürecek konutta alım zamanı

Fiyat artışı sürecek konutta alım zamanı

24.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

2021 yılını 3.8 milyar lira gelir elde ederek kapatan Tahincioğlu, 2022'de dört yeni projeye başlayacağını duyurdu.

Fiyat artışı sürecek konutta alım zamanı

 

DUYGU ERDOĞAN - İkisi İstanbul'da, biri Bodrum'da diğeri ise Göcek'te olacak projelerin satış değerinin 4 milyar lira olması öngörülüyor. Yeni projelerin açıklandığı basın toplantısında konuşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektörde yeni arzın sınırlı kalması ve hızlı artan inşaat maliyetleri nedeniyle konut satış ve kira fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti. Konut fiyatlarındaki artış dalgasının devam edeceğinin görüldüğünü belirten Tahincioğlu, “Konut almak isteyenler için mevcut dönem fırsatlar barındırıyor. Kendi kullandığımız inşaat malzemelerinin Ocak 2021 ve Aralık 2021 arası faturalarına baktığımızda son 1 yılda yüzde 200 ile yüzde 490 arasında arttığını görüyoruz. Konut fiyatları hem artan maliyetler hem de azalan üretimin etkisi ile yükseliyor. Bu artış 2022’de de sürecek. Bu nedenle ev almayı düşünenler acele etmeli” dedi.

Haberin Devamı

‘Güvenilir yatırım’

2022 değerlendirmesinde hem ülke ekonomisi, hem de inşaat sektörü açısından beklentilerin olumlu olduğunu belirten Özcan Tahincioğlu, “Gayrimenkul sektörünün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Hareketlenme ile birlikte yeni projelere ilgi ve talep de artacaktır. Gayrimenkul her ortamda olduğu gibi bugünkü ekonomik ortamda da en güvenilir yatırım aracıdır. Döviz pozisyonunda yatırımı bulunanlar da artık gayrimenkulü tercih ediyor. Gayrimenkul yatırımının dövizden çok kazandırdığı görüldü” diye konuştu.

Göcek’te markalı proje

Bu yıl ikisi İstanbul’da biri Göcek diğeri Bodrum’da 4 proje planladıklarını belirten Tahincioğlu, “Yeni yılda değişen talep ve ihtiyaçlara öncelik vererek sektörün gelişimine yön veren projelere odaklanacağız. Balkonlu, bahçeli ve teraslı konutlara olan ilgi pandemi sürecinde gözle görülür biçimde artış gösterdi. Bu süreçte evde geçen zamanın artması, tüketicilerin konut ihtiyaçlarını da değiştirdi. Açık alanı geniş olan projeler gerek aileler gerekse yalnız yaşayan insanlar tarafından tercih sebebi oldu. Tahincioğlu olarak biz de yeni projelerimizde değişen yaşam alışkanlıklarını göz önünde tutuyoruz. Gerek İstanbul Küçükyalı ve Ataşehir’deki gerekse Bodrum ve Göcek’teki projelerimizde ‘yeni normal’ düzene uygun, ferah yaşam alanı sunan, evinde hem iş hem de sosyal hayatını rahatlıkla yönetebilecekleri, nitelikli konut tipleri geliştiriyoruz. 2022’de satışa çıkacak yeni projelerimizin değeri 4 milyar lira olacak” diye konuştu.