Ekonomi ‘Formula 1 sadece spor değil, büyük bir ekonomi’

‘Formula 1 sadece spor değil, büyük bir ekonomi’

09.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul’da gong ‘Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021’ için çaldı. Turnuva, 8-9-10 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek.

‘Formula 1 sadece spor değil, büyük bir ekonomi’

EKONOMİ SERVİSİ - Gong törenine Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Borsa İstanbul AŞ Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber, Intercity Başkanı Ali Vural Ak, Formula 1 Başkanı Stefano Domenicali ve Turkcell Başkanı Bülent Aksu katıldı.

Haberin Devamı

Korkmaz Ergun, Formula 1 yarışlarını düzenleyen İstanbul’un finansın da merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “İşte bu finansal merkezin kalbi olan borsamız, tıpkı Formula 1 yarışlarındaki araçlar gibi emir iletim hızında en yüksek hızlara sahip dünya borsaları ile yarışıyor. Geçmişe göre 10 kat daha hızlı emir iletimi ve 4 kat fazla emir kapasitemiz mevcut. Dünya Borsalar Federasyonu verilerine göre dünyanın en likit borsasıyız”ifadelerini kullandı.

Türkiye gündemde

Intercity Başkanı Ali Vural Ak, “Milyarlarca izleyiciye ulaşan, ülkelerin tanıtım faaliyetlerinde paha biçilmez değere sahip Formula 1’i geçen yıl tam 9 yıl aranın ardından ülkemize kazandırmıştık. Yarışın dünyada ilgiyle takip edilmesi, pilotlar ve takımların Türkiye’den övgüyle bahsetmeleri ve gösterdiğimiz yoğun çabaların arından ülkemiz bu yıl da Formula 1’e ev sahipliği yapacak. Ülkemize bu kadar önemli bir organizasyonu kazandırdığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Formula 1 Başkanı Stefano Domenicali, “Çoğunuz Formula 1’in borsada ne işi olduğunu merak edebilir. Formula 1 sadece üreticiler, takımlar ve sürücülerle sportif mücadelenin olduğu platform değil, aynı zamanda çok büyük bir ekonomi. Formula 1’e yatırım yapanların yatırımlarının karşılığını aldıkları bir gerçek” dedi.