Ekonomi Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil!..

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil!..

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarın basın günüyle kapılarını açacak Frankfurt Otomobil Fuarı, yeni modellerle olduğu kadar “katılmayan” markalarıyla da konuşulacak. Bununla birlikte fuarda, heyecan verici yenilikler mevcut...

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

İki yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en büyük otomotiv fuarlarından Frankfurt Otomobil Fuarı, yarın basın günüyle birlikte kapılarını açıyor. Bu yıl 10’a yakın önemli markanın yokluğuyla dikkati çeken Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, özellikle SUV ve tamamen elektrikli yeniliklerin çokluğu göze çarpıyor. Bununla birlikte bazı markalar, bu fuarda rakiplerinin yokluğundan doğacak “heyecan” boşluğunu, heyecan verici konseptler ile doldurmayı planlıyor. Tıpkı Mercedes, MINI, Renault ve BMW gibi...

Haberin Devamı

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

16-24 Eylül tarihleri arasında halka açılacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı, bu yıl kriz dönemlerinde bile bu denli “kabarık” olmayan “eksikler” listesiyle ziyaretçilerini ağırlayacak. Nitekim Amerika’da olduğu kadar Avrupa’da da büyük ilgi uyandıran Tesla’nın yeni Model 3’ü, Frankfurt’a gelmemeye karar verdi. Onun da ötesinde, Avrupa ve Asya’nın önemli markaları da, katılmayacaklarını duyurdu. Bu nedenle yarın açılacak fuarda Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubunun Ferrari dışında Alfa Romeo, Fiat ve Jeep markalarının yanı sıra Citroen’in DS, PSA Grubu’nun Peugeot markaları olmayacak. Ancak PSA, bununla birlikte Citroen ve yeni “evlilik yaptığı” Opel ile yerini alacak.

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

SUV patlaması...

Bunun yanında Volvo, daha önce de verdiği ve uyguladığı “belli fuarlara katılmama” kararına, burada da uyarken, Japon markaları Nissan ve Mitsubishi’nin yanı sıra Nissan kanatları altındaki lüks Infiniti markaları da, fuarın “yok”lar listesine katıldı.

Haberin Devamı

Kuşkusuz bu yılki fuarda sergilenecek yeniliklerin, üç ana özelliği ön planda olacak. Bunlardan ilki, “sürücüsüz” ve otonom teknolojili olanlar, elektrikliler ve küçük SUV’lar. Özellikle tamamen elektrikli ya da hibrit teknolojili yeniliklerin sayısında düşüş yaşanmazken, yeni markaların da bu yarışa dahil olmaya başladığı göze çarpıyor. Nitekim Honda, bunlardan biri... Öte yandan SUV ve crossover model patlamasında da herhangi bir ivme düşüklüğü yaşanmıyor. Hyundai’den Seat’a, Ford’a kadar pek çok marka, model yelpazesine yeni bir SUV modeli daha ekleyip, bunu Frankfurt’ta tanıtmaya hazırlanırken, Dacia, en çok satan modeli olan Duster’ın ikinci, Porsche ise Cayenne’in üçüncü nesliyle şov yapacak.

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Yerliler orada

Bu yıl Frankfurt’ta da yerliler olacak. Nitekim Adapazarı fabrikasında üretilen Toyota C-HR modelinin “Hy-Power” adıyla bir konsept versiyonu yer alırken, yine Türkiye’de üretilen Tourneo Custom’ın da Almanya’da hazır bulunacağı şimdiden belirtildi.

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Nissan’ın elektriklisi ikinci nesliyle yollarda

Japon otomotiv devi Nissan’ın, geniş kitlelere hitap eden elektrikli aracı olan ikinci nesil Leaf modeli, Japonya’da tanıtıldı. Tamamen elektrikli ve gelişmiş teknolojilerle donatılan yeni Nissan Leaf, “e-pedal” gibi gelişmiş sürüş destek sistemleriyle de dikkat çekecek. Araç, tek şarjla 378 km’ye varan menzile de sahip. Yeni nesil Leaf, Ocak 2018’den itibaren Avrupa’da satışa sunulmaya başlanacak.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Satışa sunulduğu 2010 yılından bu yana 283 bin adet satılan ilk nesil Leaf’in yerini alan yeni nesil Leaf, verimliliği artırılmış 110 kW’lik (yaklaşık 148 beygir) yeni nesil elektrik motoruyla daha fazla yol gidebilme imkanı sunarken, aynı zamanda sahip olduğu yenilikçi teknolojilerle de adından söz ettirmeye aday. 100 km/s’nin üzerinde hızlarda devreye alınabilen ve “tek şeritli otoyollarda” kullanıma uygun “ProPILOT” sistemi, sürücünün yerine direksiyonu devralabiliyor. “ProPILOT Park” ise, 12 sensör ve 4 kamera eşliğinde, Leaf’in herhangi bir park yerine gaz, fren ve direksiyon manevralarını da kendisi kontrol ederek girebilmesine olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

‘Sadece yola bak!’

Yeni nesil Leaf’te sınılan bir diğer sistem olan “e-Pedal” ise, sürücünün yola daha fazla konsantre olmasını sağlayacak nitelikte. Zira istenildiği zaman devreden çıkarılabilen sistem, sürücü gaz pedalını tamamen bıraktığında “fren enerjisini geri kazanım” için kendiliğinden aracı yavaşlatabiliyor, hatta normal motorlu bir araçtan 4 kat daha fazla “motor freni” yapabiliyor.

Bununla birlikte Nissan, yeni nesil Leaf için çekici bir tasarım yapmayı tercih etmiş. Daha çok, yeni nesil Micra’nın biraz daha büyük versiyonu gibi duran yeni Leaf, bu sayede sadece çevreci olmayıp, göze de hitap eden bir hale gelmiş. Düz bir zemine ve çok sessiz bir kabine de sahip olan Leaf, böylelikle çok konforlu bir sürüş imkanına da sahip olmuş.

Öte yandan Leaf’in bataryaları, aynı zamanda “mobil enerji cihazı” olarak da kullanabilecek niteliğe sahip.

ScanIa’dan yeni inşaat serisi

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Scania, zorlu inşaat sahalarında kullanılmak üzere tasarlanan yeni modeli XT’nin dünya tanıtımını gerçekleştirdi. Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, en dinamik sektörlerden biri olan inşaat sektörü için geliştirilen yeni nesil Scania XT ile iddialı olduklarını dile getirirken, “İnşaat araçlarının sağlamlık, kullanım kolaylığı, güvenlik ve düşük işletme maliyetleri göz önüne alındığında Scania XT sektörde önemli bir fark yaratacak” dedi. Eksin, yeni XT’nin, 2018 yılının ikinci yarısından itibaren satışa sunulacağını belirterek, “Kabin seçeneklerimiz, her türlü ihtiyaca cevap verebilen motor alternatiflerimiz, çözüm odaklı finansman ve satış sonrası hizmetlerimizle fark yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Scania XT, kabin önünden 150 mm çıkıntılı bir çelik tampona sahip. Çıkıntılı ayna tasarımı, ön far koruma kafesi ve çelik tampon, “XT” logosuyla birlikte aracın güçlü görüntüsündeki en önemli bileşenleri oluşturuyor. Yolcu tarafındaki çamurluğun üstünde yer alan yük kontrol basamağı, yüksek hava emiş ve dikey egzoz çıkışıyla kabin çevresindeki görüntü tamamlanıyor. Ayrıca kapı altı XT led farlarından, XT koltuk döşemelerine kadar pek çok aksesuar müşterilerin tercihine sunuluyor.

Scania, yüzde 100 SCR ile çalışan Euro 6 motor seçeneklerini sürekli olarak yenileyerek zenginleştiriyor. 9 lt, 13 lt ve 16 lt’lik üç motor hacmi seçeneği bulunan XT’nin ürettiği güç de 280 ile 730 beygir aralığında. Yeni XT’de 4x2 çekicilerden, 6x4 ve 8x4 kamyonlara kadar farklı dingil seçimleri de bulunuyor.

Renegade’te farklı donanım

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Jeep’in kompakt SUV modeli Renegade, yeni bir donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor. Renegade Longitude Premium’da, “Yokuş Kalkış Destek” sistemi, “Elektronik Devrilme Önleme Sistemi” gibi yüksek seviye güvenlik ekipmanlarının yanı sıra 5 inçlik dokunmatik ekrana sahip multimedya sistemi, elektrik kumandalı sürücü koltuğu, otomatik klima gibi konfor donanımları standart sunuluyor. Ayrıca 17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar ve tavan rayları da Renegade’in dinamik görünümünü taçlandırıyor. Üst sınıf donanım seviyesi, 120 HP gücündeki 1.6 Multijet dizel motoru ve otomatik şanzıman seçeneğiyle dikkat çeken Renegade Longitude Premium, 123 bin 850 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Kredide online kolaylık

Toyota ve Lexus yetkili satıcıları ile Toyota X-Change ve Otoshops başta olmak üzere seçkin ikinci el otomobil satış noktalarında otomotiv kredisi çözümleri sunan ALJ Finans, web ve mobil bazlı dijital hizmetleriyle önemli yeniliklere adım atıyor. “KredimOL” mobil uygulaması sayesinde ALJ Finans müşterileri, ne kadar kredi alabileceklerini ücretsiz öğrenebiliyor, yeni veya 2. el araç için krediye başvurabiliyor, kredi kullanım sonrası işlemlerini uygulama üzerinden takip edebiliyor.

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

ALJ Finansman A.Ş Genel Müdürü Nilüfer Günhan, “ALJ Finans olarak hedefimiz, geliştirdiğimiz dijital süreçlerle müşterilerimize kolay ve hızlı hizmet sunmak. KredimOL üzerinden sunduğumuz e-başvuru’dan sonra geliştirdiğimiz e-sözleşme hizmeti sayesinde, müşterilerimiz, mevzuat gereği zorunlu olmadıkça sayfalarca basılı kağıdı imzalamak zorunda kalmıyor; elektronik ortamdan dokümanlarını inceleyip, onaylaması yeterli oluyor” dedi.

Greenways’ten yol rekoru!?

Frankfurt’ta ‘yok’lama sonucu parlak değil..

Brisa’nın öncü markası Lassa, yaptığı testlerde, kendi geliştirdiği Greenways’in en uygun fiyatlı rakibine göre 3 kattan fazla yol yaparak, uzun vadede en ekonomik ve sürdürülebilir lastik tercihi olduğunu kanıtladı. Lassa Greenway, kullanıcıya yüzde 30 daha uzun ömür ve yüzde 45, km başına maliyet tasarrufu sağlıyor. Türkiye’nin farklı yol koşullarında test edilen çevreci, verimli ve uzun ömürlü olan Lassa Greenways, özellikle 13 -14 -15 inç ebatta jant kullanılan orta segment ve ekonomi sınıfı araçlar için geliştirilmiş.