Ekonomi Galaxy S8 mi, iPhone 7 mi?

Galaxy S8 mi, iPhone 7 mi?

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsung’un Galaxy S8’i tanıtmasıyla cepte üst segmentte rekabet kızışacak. Galaxy S8’in rakibi iPhone 7, yedi ay önce piyasaya çıktı. İki telefonu teknik özellikleri açısından karşılaştırdık

Galaxy S8 mi,  iPhone 7 mi

Samsung, Note 7’de yaşadığı sorunların ardından görücüye çıkardığı yeni modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus’la güven tazeledi. Özellikle tasarımında radikal değişikliklerin yapıldığı bu iki cihaz otoritelerden iyi not aldı.

Haberin Devamı

Ön çerçeve incelirken kullanılabilen ekran boyutu artırıldı. Üst, alt ve yanlardaki çerçeveler çok azaltıldı. Cihazın ön yüzünde ekran oranı yüzde 83’e çıktı. Galaxy S8 5.8 inç, S8 Plus ise 6.2 inç’lik ekrana sahip. İki model de incelirken daha uzunlaştılar. Ana ekran tuşu da artık fiziksel değil, dokunmatik ekrandan erişilebilen ana ekran tuşu var. Sanal asistan Bixby, Dex, Connect gibi yenilikleri de bulunuyor. Üst segmenttki Galaxy S8’in 7 ay önce piyasaya sunulsa en büyük rakibi iPhone 7. İki telefonu teknik özellikleri açısından karşılaştırdık.

Galaxy S8 mi,  iPhone 7 mi

Büyük ekran sevenlere

Galaxy S8, 5.8 inç’lik, iPhone 7 ise 4.7 inç’lik ekran boyutuna sahip. İki telefonu yan yana koyarsanız iPhone’un ne kadar küçük kaldığını göreceksiniz. S8, süper Amoled ekrana da sahip. iPhone 7’nin ekranı ise LCD. Bu da Samsung, daha parlak ve yüksek kontrastlı renk seçeneği sunuyor.Zaten iki telefon arasındaki en büyük farklardan biri ekran. S8 bu alanda neredeyse her özellikte önde. iPhone 7 de yüksek özellikler sunuyor. Herkes 5.8 inç’lik kocaman bir ekran istemeyebilir.

Haberin Devamı

Tasarım açısından ise S8, cam bir arka gövde ve metal çerçeveye sahip. Bu elde tutuşunu kolaylaştırıyor. iPhone 7’nin tasarımı ise daha farklı fakat benzer kalitede. Metal gövdesi ince ve kompakt. 7.1 milimetre inceliğinde. Galaxy S8 ise 8 mm incelikte. iPhone 7, S8’den biraz daha küçük. Tek elle ullanılabiliyor. İkisi de en iyi görünümlü telefonlar arasında. Su geçirmezlikte ise IP68 sertifikasıyla S8 biraz önde. 7’de, IP67 var. Tasarımda S8 biraz daha önde. Ayrıca S8, 3.5 mm’lik kulaklıkla geldi, bu da telefonu kablolu kullanmayı mümkün kılıyor. iPhone 7’de bu yok.

Hangisinin fiyatı yüksek

İşletim sistemlerine gelince. iPhone 7, iOS 10.2 işletim sistemini kullanıyor. Apple A10 Fusion çip ve 2 GB’lik Ram’i var. Galaxy S8 ise 4GB’lik Ram’le geldi. Snapdraon 835 ya da Exynos 8895 işlemcisi olacak. Galaxy S8’in dahili belleği 32 GB ancak mikro SD kart desteği var. 7’de ise 32 ve 128 GB’lik seçenekler var. Kamerada ise benzer teknik özellikleri var. Galaxy S8’in kamerası S7’dekinin aynı. 12 MP sensörü var. iPhone 7’nin kamerası da 12 MP’lik.

Haberin Devamı

Pil ömrü Galaxy S8’de, 3.000 mAh. iPhone 7’ninki ise 1.960 mAh. S8 burada önde olsa da ekranının daha büyük ve ekran çözünürlüğünün yüksek olduğu düşünüldüğünde daha fazla da pil tüketiyor olacak. S8’nin pilinin ne kadar gideceğini bilmiyoruz ama iPhone 7 her gün şarj gerektiriyor.S8 hızlı şarjı destekliyor. iPhone 7’de de hızlı şarj özelliği var.

Fiyata gelince, S8’in Türkiye fiyatı 4 bin 399 TL olarak açıklandı. iPhone 7’nin 32 GB’lik versiyonu ise 3 bin 799 TL’lik fiyata sahip. Fiyat konusunda iPhone 7 biraz daha avantajlı bir konumda bulunuyor.

Sonuç olarak, iPhone 7 şu anda dünyadaki en iyi ve en prestijli telefonlardan biri. Şüphesiz Galaxy S8, 21 Nisan’da satışa çıktığında bu özelliğe sahip olacak. Belirli işletim sistemi farklılıkları haricinde Galaxy S8 daha büyük ve daha iyi ekrana sahip, fiyatı da daha yüksek. Kamera ve performanstaki farklılıkları çok yok. Teknik özelliklerde Galaxy S8 daha önde görünüyor. Fakat teknik özellikler her şey değil. iPhone kullanımındaki sadelik ve prestij unsuru olmasıyla halen bir kitlenin gönlündeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

Bilgisayara ‘ultrabook’ dönüşü var

Dünya ve Türkiye’deki masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarı yeni bir dönüşümden geçiyor. Masaüstü bilgisayar satışı her geçen yıl azalırken, notebook’lar da ultrabook’lara evriliyor. Masaüstü, notebook ve cep telefonu olmak üzere her alanda yer alan markalardan biri Lenovo.

Galaxy S8 mi,  iPhone 7 mi

Lenovo’nun Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Başkanı Marc Godin, teknoloji pazarında bu yılın geçen yıldan daha istikrarlı ve umut verici olduğunu belirterek, döndürülebilir formlu ürünlerin durgun bilgisayar pazarını canlandırdığını söyledi.

Godin, “IDC’nin açıkladığı verilere göre, 2016’nın dördüncü çeyreğinde Türkiye notebook pazarında satış adedimiz 424 bin, ultra slim ve dönüştürülebilir ürünlerdeki satışımız ise 87 bin adet oldu. Türkiye pazarına ekonomik durumlardan bağımsız olarak yeni, farklı ve heyecan verici ürünler getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

2016 yılında Türkiye’de toplam bilgisayar satışı 1 milyon 971 bin adetle kapandı.

‘Cepte de öne çıktık’

Bunun 1 milyon 282 bin adeti dizüstü bilgisayardan oluşuyor. IDC rakamlarına göre 2016 yılında Türkiye PC pazarının 1 milyon 297 bin adedi tüketici segmentinde gerçekleşti.

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou ise, Türkiye’de bilgisayar pazarında liderliklerini devam ettirdiklerini belirterek, Moto Z ile de cep telefonu tarafında öne çıktıklarını vurguladı. Zhou, “PC pazarında müşteri memnuniyetini sağlayarak lider konumumuzu koruyoruz. Bunu akıllı telefon pazarında da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Sadece iki ay önce lansmanını yaptığımız Moto Z ile Türkiye’de çok başarılı rakamlara ulaştık.

Lenovo Türkiye’nin akıllı telefon iş hacmi ve değeri yüzde 50 arttı. Özellikle Moto modelleri EMEA bölgesi içinde en yüksek seviyeye geldi” diye konuştu.

‘İnternetle hayat kolay’ mobile geldi

Türk Telekom, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ile birlikte toplumun farklı kesimleri arasındaki dijital uçurumu kapatmak için hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ‘İnternetle Hayat Kolay’ı mobile taşıdı.

Galaxy S8 mi,  iPhone 7 mi

İnternetle Hayat Kolay eğitimlerini, geliştirdiği mobil uygulamayla cep telefonlarına taşıdı. Uygulama içerisinde yer alan, internet kullanımına dair çeşitli konulardaki çok sayıda eğitici videoya web sitesinden de erişilebilecek.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany ev sahipliğinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Birleşmiş Milletler Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı Atila Uras ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla Kars’ta tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, üç yılda 23 bin kişiyi dijital dünyaya kazandıran projenin mobil uygulaması ve internet sitesi ile ilgili detaylar paylaşıldı. İnternetle Hayat Kolay Projesi’nde çalışan gönüllü eğitmenlerin de yer aldığı toplantıda, Şırnaklı gönüllü eğitmen Şengül Bayık ve eğitim verdiği 66 yaşındaki Fatma Özcan da ilham veren hikayelerini paylaştı.

Dünyaya açılma şansı

Bakan Ahmet Arslan, projeyle insanların internet okuryazarı olmanın da ötesine geçerek interneti, e-devlet kapısını ve sosyal medyayı daha rahat kullanabilir hale geldiğini söyledi. Arslan, “Böylece işlerini internet ortamında yapabildikleri gibi ürünlerini de internet üzerinden tüm dünyaya tanıtabiliyorlar. İstiyoruz ki bu akım Türkiye’nin her yerine yayılsın. Herkes interneti kullanmayı öğrensin ve ürettiklerini dünyaya daha rahat pazarlayabilsin, dünyaya daha rahat entegre olabilsin” dedi.

İnternetle Hayat Kolay’ın gönüllülerinden Şengül Bayık, 300 gönüllü olarak zaman ve mekân ayırt etmeksizin insanlara birebir eğitim verdiklerini söyledi.