Ekonomi Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

01.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi başyazarı, duayen gazeteci Osman Saffet Arolat, hayatını kaybetti.

Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti

22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Osman Saffet Arolat, önceki gece 04.30 civarında ağırlaştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Arolat, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

61 yıllık çalışma hayatı

1942 yılında Ankara’da doğan Osman Saffet Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu. Arolat, mesleğe 1962 yılında Ankara’da Öncü gazetesinde muhabir olarak başladı. Ant dergisi ile Yeni Ortam gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü de üstlenen Arolat, Vatan gazetesinde de yazdı. Ayrıntılı Haber gazetesinde haber koordinatörlüğü, Türk Haberler Ajansı’nda haber müdürlüğü görevini yürüttü. Uzun yıllar ajans haberciliği, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk yaptı. Dünya gazetesinin yayın yönetmenliğini üstlendi. Son olarak kuruluşunda yer aldığı Nasıl Bir Ekonomi gazetesinin başyazarlığını sürdüren Arolat’ın, Babıâli Anılarım ile Bir Gençlik Liderinin Anıları başta olmak üzere yayınlanmış birçok kitabı da bulunuyor. Sürekli Basın Kartı taşıyan Arolat, evli ve bir çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

TGC tören düzenleyecek

Osman Saffet Arolat için 1 Kasım Çarşamba günü (bugün) saat 11.00’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde anma töreni düzenlenecek. Cenaze namazı aynı gün Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak. Cenazesi 2 Kasım Perşembe günü öğle namazına müteakip Çanakkale Assos Behramkale Mezarlığı’na defnedilecek.