Ekonomi Gençler ve kadınlar için yatırım zamanı!

Gençler ve kadınlar için yatırım zamanı!

27.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nin açılışı, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin ana odağı da ‘eğitim ve kalkınma’ oldu.

Gençler ve kadınlar için yatırım zamanı

AYLİN RANA AYDİN / Hatay - Sabancı Topluluğu tarafından 2021 yılında başlatılan Sabancı Cumhuriyet Seferberliği, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında da devam ediyor. Sabancı Topluluğu, deprem bölgesinin yerel kalkınmasına destek olacak anlamlı bir projeyi hayata geçiriyor. Hatay’da açılan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile deprem felaketi nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan vatandaşların bölgeye geri dönmesi, gençlerin ve kadınların yeniden ekonomik ve sosyal hayata kazandırılması, yeni iş fırsatları yaratılması, bölgede bulunan girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesi amaçlanıyor. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin ana odağı da ‘eğitim ve kalkınma’ oldu.

Haberin Devamı

Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nin açılışı, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında 2 yıl boyunca toplam 22 bin Sabancı Gönüllüsü 48 şehirde toplam 270 etkinlik düzenledi.

İşbirliği ağları 

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Hatay’da böylesine özel bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyduklarının altını çizerken, “6 Şubat depremlerinin acısını ve üzüntüsünü hala derinden yaşıyoruz. 7 bine yakın Topluluk çalışanımız depremlerden doğrudan etkilendi. Sabancı Topluluğu olarak, 21 çalışma arkadaşımızı ve çalışanlarımızın ailelerinden yaklaşık bin kişiyi kaybettik. 2 bin 343 çalışanımız evini yitirdi. Öte yandan, bölgedeki vatandaşlarımız için tüm ekonomik ve sosyal hayat yerle bir oldu. Bugün hâlâ, Hatay nüfusunun yaklaşık üçte biri şehirlerinden uzakta. Şunu unutmamalıyız: Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meşhur sözündeki gibi Hatay her bir Cumhuriyet sevdalısının, tüm Türkiye’nin, hepimizin şahsi meselesi” dedi.

Haberin Devamı

2021’de başlattıkları Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin aradan geçen kısa sürede Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketine dönüştüğünü hatırlatan Alper, şöyle konuştu: “Sabancı Gönüllerimiz bu iki yılda toplam 120 bin saatlerini seferberliğe ayırdı. Bu yıl Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin ana odağı da birer Cumhuriyet meselesi olan ‘eğitim ve kalkınma’. Bu iki konu bugün deprem bölgesinin de ana meselesi… Hatay’ı terk etmek zorunda kalanların geri gelmesini istiyorsak, onlara en kısa zamanda iş ve eğitim fırsatları sunmalıyız.”

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi ile bölgede yerel bir kalkınma platformu oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Alper, “Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza iş kurma ve yürütme konusunda yeni yetkinlikler ve beceriler kazandıracağız. İşbirliği ağları oluşturmalarını sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

1.200 kişiye ulaşılacak

Verilen bilgilere göre, Kuluçka Merkezi’nde Habitat Derneği tarafından eğitim programları hayata geçirilecek. Söz konusu eğitimlerle, en az yarısı kadın olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiye ulaşılması hedefleniyor. Hatay’da toplam 3 gün sürecek ve yüz yüze gerçekleştirilecek bir ‘fikir kampı’ düzenlenecek. 80 katılımcının takımlar halinde çalışacağı etkinlik sonucunda, jüri tarafından seçilen 5 takım, 6 hafta sürecek hızlandırma programına dahil edilecek. Bu programda, pazarlamadan, ürün geliştirmeye, pazara uyumdan hukuksal süreçlere kadar birçok konuda Sabancı Topluluğu yöneticileri ve Sabancı Gönüllüleri’nden eğitim ve mentorluk desteği alacak takımlar, projelerini jüriye sunacak. Başarılı fikir sahibi 2 takım toplam 100 bin TL büyüklüğünde hibe desteğiyle ödüllendirilecek.