Ekonomi Gıdada taklit mağaza sorunu yaşanıyor

Gıdada taklit mağaza sorunu yaşanıyor

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vatandaşın güvenini kazanmış markaların, tabelalarını taklit eden uyanıklarla başı dertte.

Gıdada taklit mağaza sorunu yaşanıyor

MELTEM GÜNEŞ Ankara - Son dönemde en büyük sıkıntıyı ise Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ve Et ve Süt Kurumu (ESK) yaşıyor. Bazı firmalar, AOÇ ve ESK ürünlerini satmamalarına rağmen, ürünlerin üzerinde AOÇ ve ESK’ya ait logoları, AOÇ ve ESK’ların tabelalarına benzer tabelaları kullanarak devlet kurumu imajı oluşturarak tüketiciyi yanıltıyorlar. 

Haberin Devamı

Ceza kesiliyor...

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu kararına göre, Antalya’da Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile bayilik ilişkisi sona eren firma buna rağmen tabelalarında “Atatürk Orman Çiftliği Satış Mağazası” gibi ifadelere yer vermeye devam etti. AOÇ’nin itibarından haksız yararlanıldığı ve tüketicilerin yanıltıldığı kararı verilerek firmaya, 15 bin 566 TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verildi. AOÇ’nin 10 ilde toplam 15 bayiliği bulunurken birçok markette de AOÇ ürünleri tüketiciye ulaştırılıyor.

ESK ise Türkiye’deki tüm franchise satış mağazaları ile olan sözleşmeleri Ağustos 2017’de sonlandırdı. İstanbul’da sadece Beylikdüzü’nde, Ankara’da dört noktada mağazası bulunan ESK’nın 14 ilde perakende hizmet veren 18 adet satış mağazası varken yüzlerce taklit mağaza açıldı. ESK, 5 yıllık süreçte sadece İstanbul’da 70’e yakın mağazayı kapattırdı.