Ekonomi Girişimci kadınların gücüne TOBB’dan ödül

Girişimci kadınların gücüne TOBB’dan ödül

20.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödülleri, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimciler Günü’nde TOBB’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Girişimci kadınların gücüne TOBB’dan ödül

Kadın istihdamını en fazla artıran şirketler’ ile ‘Girişimci kadın gücü’ ana başlıkları altında gerçekleştirilen törende; kadın istihdamını en çok artıran şirket ödülünü Gürmen Giyim Sanayi AŞ alırken; en çevre dostu Burpol Polimer Plastik AŞ, en çok dijitalleşen Elman Otomasyon Sistemleri Ltd Şti, ihracatını en çok artıranlar ise Ak Celep Ltd Şti ile Umdasch Madosan Raf Sistemleri AŞ firmaları oldu.

Haberin Devamı

Kadın girişimciler, ödüllerini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün elinden aldı.

Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, kadının güçlü olması halinde toplumun ve ülkenin de güçlü olacağına dikkat çekti ve yarışmaya başvuran şirketlerin yüzde 78’inin 55 farklı ülkeye ihracat yaptığının altını çizdi. TOBB KGK Başkanı Nurten Öztürk ise kadın girişimcilerin sadece iş dünyasına değil, aynı zamanda ülkenin ekonomik kalkınmasına da önemli katkılarda bulunduğuna vurgu yaptı.