Ekonomi Girişimciliğin kalbi Bursa’da attı

Girişimciliğin kalbi Bursa’da attı

26.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tekstil sektörünün kalbi Bursa’da girişimcilik rüzgarı esti. Ticaret Bakanlığı desteği ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin bu yıl dördüncü kez düzenlediği girişimcilik programı TechXtile Start-Up Challenge’da final heyecanı yaşanırken dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Girişimciliğin kalbi Bursa’da attı

Start-Up Challenge’da Level Up Kategorisinde birinci Eylül Er olurken, Scale Up kategorisini ise Yusuf Furkan Ergür kazandı. En Sürdürülebilir Proje Ödülünü Polyteks Tekstil’in kazandığı İnovasyon Ligi’nin şampiyonu ise Kipaş Mensucat oldu.

Haberin Devamı

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, “Sektörümüzün küresel rekabet ortamında öne çıkabilmesi için; Ar-Ge, tasarım, inovasyon, markalaşma, ekolojik ve çevre dostu üretim konularındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmeliyiz. Techxtile Start-Up Challenge ile buna öncülük etmekten gurur duyuyoruz” dedi.

İlk 3’te yer alıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay “Bursa Şehir Fonu’nu kurduk. BEBKA’nın yaptığı çağrıya 23 fon başvuruda bulundu. 2023 yılından itibaren 3 yıllık süreçte 11 milyar TL’nin üzerinden bir kaynağı, doğru fikirler için oluşturmuş olduk” dedi.

TİM Başkanı Gültepe, “Bursa 16 milyar dolarla en çok ihracat yapan illerimiz arasında ilk üçte yer alıyor. Geçen yıl Bursa üç milyar doların üzerinde tekstil ve hazır giyim ihracatına imza attı. Başarıda elbette UHKİB ve UTİB’in katkısı çok büyük” dedi.