Ekonomi GTA 6 ufukta belirdi, rekor kırmaya başladı

GTA 6 ufukta belirdi, rekor kırmaya başladı

06.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Video oyun meraklılarının heyecanla beklediği “Grand Theft Auto VI” (GTA 6) yüzünü gösterdi. Dünyanın en popüler oyunları arasında olan GTA 6’nın son sürümü için resmi bir fragman yayınlandı. Fragmana göre oyun 2025 yılında piyasaya çıkacak ve ilk kadın ana karaktere sahip olacak.

GTA 6 ufukta belirdi, rekor kırmaya başladı

Meraklıları, 190 milyon adetle Minecraft’tan sonra tüm zamanların en çok satan ikinci oyunu haline gelen 2013 yapımı GTA V’in devamı niteliğindeki oyunu 10 yıla yakın süredir bekliyordu. GTA 6 fragmanı, Florida’ya benzeyen bir yerde hapisten yeni çıkan Lucia adlı bir karaktere odaklanıyor.

Haberin Devamı

Başka bir versiyonun internete sızdırılmasının ardından planlanandan daha erken yayınlanan video, 12 saat içinde YouTube’da 60 milyondan fazla izlenme elde ederek sitenin müzik dışı video izlenme rekorunu da kırdı.

GTA 6 ufukta belirdi, rekor kırmaya başladı

GTA’nın arkasındaki stüdyo Rockstar Games, X üzerinden “Fragmanımız sızdırıldı, lütfen gerçeğini izleyin” açıklamasını yaptı. Fragmanda mağazaya dalan bir timsah, hareket halindeki arabanın çatısında bir kadın ve oyundaki olağan polis baskınları ile suç olayları yer alıyor.

AFP, Rockstar’ın ana şirketi Take-Two Interactive’e göre, GTA’nın 1997’deki lansmanından bu yana 410 milyon adet sattığını yazdı. Haberde görüşüne yer verilen Wedbush Securities’ten analist Nick McKay, GTA V ve çevrimiçi çok oyunculu versiyonunun yaklaşık 10 milyar dolar gelir getirdiğini tahmin etti. Ancak başından beri serideki şiddet ve suç teşkil eden davranışlar da eleştiriliyor.