Ekonomi 'Hesapları Ali tutardı'

'Hesapları Ali tutardı'

27.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Hesapları Ali tutardı'

Hesapları Ali tutardı



     

     Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Zorlu Grubu'nun resepsiyonunda kamu işçisine sıfır zam konusunda atıştı. Geri adım atmayacaklarını belirten Unakıtan, işçilerin eylem hazırlığına "Meydanlar boş" diye tepki verirken Kılıç, "Meydanlarda görüşürüz" karşılığını verdi. Devlet Bakanı Ali Babacan ise "Bütçe imkânları kapsamında ne veriliyorsa o verilir" dedi.
     Unakıtan, "Geri adım yok. Taviz vermememiz lazım. Türk milletinin refahı için bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Bunu yaparsak ilerde daha rahat ederiz" dedi. Unakıtan, bunun hükümetin politikası olduğunu, en büyük desteği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini söyledi. Kılıç ise "Görüşürüz meydanlarda. Bakmayın siz, biz sıfırdan fazla zam alırız" karşılığını verdi.
     
     'IMF ile ilişkilerimiz iyi'
     Unakıtan ile Adalet Bakanı Cemil Çiçek de kadrolaşma konusunda şakalaştı. Çiçek, Unakıtan'a, "Sizde para var adalet yok. Bizde adalet var para yok" dedi. Unakıtan da "Çiçek haklı tabii. Zabıt katibi, gardiyanı yok. Benim bürokratlara da 'Ulucanlar'da yerinizi hazırlarım' demiş. Ama boyun eğmedik, vermedik" yanıtını verdi.
     Öte yandan Babacan gözden geçirmenin geciktiğinin hatırlatılması üzerine, "IMF ile ilişkilerimiz iyi. Atılması gereken adımlar 30 - 40 sene gecikmiş, birkaç hafta daha gecikebilir, önemli değil" diye konuştu.
     
     Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu resepsiyonda Ali Babacan ve babası Hilmi Babacan'la sohbet etti. Zorlu, Bakan Babacan hakkında da "Kasada boyu gözükmezdi. Çok iyi yetiştirdi kendisini" dedi. Baba Babacan "Oğlunuz sizi zarara soktu mu?" sorusu üzerine, "Hayır, ilkokul birinci sınıftan itibaren bütün cari hesapları o tutardı. Bizim işletmemizdeki kurallar devlette uygulansa Türkiye, Amerika olur" dedi.
     


EKONOMİ


İlk tapu iptal davası
Fiat Türkiye'de yoğunlaşacak
Prisma'ya vergi baskını
Unakıtan: Meydanlar boş Kılıç: Görüşürüz
Dört sektörden 20 şirket birleşecek ortak arıyor...
'Yeni nesil otobüslerle liderliği pekiştireceğiz'
Atılması gereken adımlar var
Krizi göremeyen basiretsiz tüccardır
Batık raporları beş aydır bekliyor
Piyasa frene bastı
'Kriz mi dediniz Allah korusun'
Emekli Sandığı otel işletmek istemiyor
Seramiktek 2003 Fuarı başlıyor

Yazarlar