Ekonomi Hyundai'den, ‘Accent’ üretimine bir aylık mola

Hyundai'den, ‘Accent’ üretimine bir aylık mola

24.11.2008 - 14:31 | Son Güncellenme:

.

Hyundaiden, ‘Accent’ üretimine bir aylık mola

TÜRKİYE'nin otomotiv üssü konumundaki Kocaeli'de kurulu Ford Otosan'ın küresel ekonomik kriz nedeniyle belirli periyodlarla işçilerine önümüzdeki yıla mahsuben yıllık izinlerini verip üretime ara vermesinin ardından, yine bu bölgede kurulu Hyundai Otomobil Fabrikası da ‘Accent’ model otomobil üretimine bir ay süreyle ara verdi.
İzmit'in Alikahya Beldesi'ndeki kurulu bulunan tüm dünyaya ihraç edilen ‘Accent’ modelinin üretiminin gerçekleştirildiği Hyundai Assan Otomotiv A.Ş.'de yurt dışından gelen taleplerin önemli ölçüde azalması nedeniyle bu modelin üretimine 24 Aralık'a kadar ara verildiği duyuruldu. Fabrikada ‘Matrix’ model araçların üretimine ise devam edileceği bildirildi.
Hyundai Assan yetkililerinin şu anda Accent model araç üretilen bantlarda çalışan 650 işçiye ücretli izin verdiği bildirildi. Bazı işçiler ise fabrika yöneticilerinin bir aylık mola sırasında kendilerine ödenecek ücretin yüzde 24'ünün kesilmesini kabul ettiklerine dair belge imzalattıklarını ileri sürdü.
Hyundai Assan Otomobil Fabrikası'nda 1700 civarında işçi çalışıyor. Yönetim yeni bir karar almadığı takdirde fabrika 24 Aralık'a kadar 1050 işçiyle faaliyetine devam edecek.