Ekonomi İhracatla büyüyecek Ar-Ge ile sıçrayacak

İhracatla büyüyecek Ar-Ge ile sıçrayacak

04.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sadece Vestel’in değil, Türkiye’nin döviz gelirlerine katkı için kapsamlı büyüme hedefi hazırlayan Ergün Güler, geleceğin yeni nesil ürünlerinde de stratejik oyuncu olacaklarını söyledi.

İhracatla büyüyecek Ar-Ge ile sıçrayacak

Teknoloji dünyasında geleceğin ürünlerinin sergilendiği Berlin’de düzenlenen İFA’da Vestel’de CEO’luk görevini devralan Ergün Güler, yola iddialı hedeflerle çıkıyor. Elektrikli otomobiller-batarya teknolojisi ve güneş enerjisi alanında stratejik olarak önemli hamlelere hazırlanan Güler ve ekibi Vestel’in elini ihracat ağırlıklı bir oyuncu olma tarafında da güçlendirecek. Şu anda yaklaşık rakamlarla yüzde 70 ihracat (döviz geliri), yüzde 30 iç pazar olan oranları oldukça agresif hedeflerle ilerletmeyi planlayan Vestel’in yeni CEO’su Güler, bu noktadaki hedefini şu sözlerle aktarıyor: “Asgari 3 yılda, ihracatın toplamdaki payını yüzde 90 seviyesine çıkarmak.”

Haberin Devamı

2 milyar dolarlık hedef

“Markamızın yolculuğunda belirlediğimiz odak alanları donanım, tasarım, yazılım ve marka. Hedef, geleceğin teknolojilerine yatırımı hızlandırarak Vestel’in marka değerini 2 milyar dolara ulaştırmak” diyen Güler, şöyle devam etti: “Vestel Avrupa’daki üç büyük TV üreticisinden biri, beyaz eşyada ise ilk 5 içinde. Manisa’daki Vestel City’de ürettiğimiz teknoloji dünyanın 160’tan fazla ülkesine ihraç ediliyor. Hem beyaz eşya hem elektronik fabrikalarımızda müthiş bir üretim gücümüz var. Değişime ayak uydurmanın ötesinde, şirketler ve ülkelere boyut değiştirtecek; sıçrayarak büyüme sağlayacak alanlara da odaklanacağız. Bu alanların başında otomotiv ekosistemi geliyor. Elektrikli araç şarj istasyonları ve otomotiv elektroniğinde önemli mesafeler kat ettik. Otomotive ek olarak batarya çözümlerimizle mobilite, yazılım gücümüzle de akıllı yaşamın geleceğinde önemli bir rol üstleneceğiz.”

Haberin Devamı

Yeni pazarlara giriyor

Dünyanın 160’tan fazla ülkesine ulaştıklarını ve geçen yıl 2,3 milyar dolarlık ihracata imza attıklarını belirten Güler, “Çeyrek asırdır aralıksız sektörümüzün ihracat şampiyonuyuz. Küresel ticaretteki rekabet gücümüzü koruma odağımız elbette sürecek. Markalarla yaptığımız lisans anlaşmaları ve uluslararası iş birlikleri önemini koruyacak. Avrupa’daki güçlü varlığımızı muhafaza ederken, diğer yandan Afrika, Latin Amerika ve Asya gibi yeni girdiğimiz pazarlarda derinleşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Spora ‘güçlü’ destek sürecek

Şirketin finansal hedeflerinin yanı sıra sosyal fayda yaratmayı da önceliklendirdiğini anlatan Vestel CEO’su Ergün Güler, “Voleybol ile özdeşleştik ve Filenin Sultanları’nın toplumda rol model olmasından, ülkemizin adını dünyanın dört bir yanına duyurmalarından, onları desteklemekten gurur duyuyoruz. Voleybola ek olarak futbol, hentbol, cimnastik, yelken ve bedensel engelli sporcuları destekliyoruz. Cimnastikte sporcularımız bizlere ilkleri yaşatmaya devam ediyorlar. Paris Olimpiyatları için şimdiden büyük heyecan duyuyoruz. Diğer taraftan bedensel engelli sporcularımızın elde ettiği başarılar göğsümüzü kabartıyor. Sporun, toplumun gelişimi açısından sahip olduğu kritik önemin bilincindeyiz ve spora yatırımdan asla vazgeçmeyeceğiz.”