Ekonomi İndirim yapan firmalar ilan edilecek

İndirim yapan firmalar ilan edilecek

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı; TÜSİAD, TOBB ve TESK gibi iş ve esnaf örgütlerinden indirim kampanyalarına destek istedi. İndirimlere iş dünyasının “anlamlı seviyede” katkı yapmasını talep eden bakanlık, kampanyaya katılan firmaların, bakanlığın internet sitesinden ilan edileceğini bildirildi.

İndirim yapan firmalar ilan edilecek

MİTHAT YURDAKUL / Ankara - Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın market, tekstil ve beyaz eşya başta olmak üzere tüm sektörleri indirim kampanyası yapmaya davet etmesinin ardından, bakanlık da iş örgütlerinden resmi indirim talebinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Anlamlı seviye’ beklentisi

Bakanlığın Türkiye Odalar Borsalar Birliği, TÜSİAD, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, MÜSİAD, Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu, Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekler Federasyonu, Askon Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ile Birleşmiş Markalar Derneği’ne gönderdiği yazıda, Cumhuriyetin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı kapsamında perakende sektörüyle ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Perakende sektörüne yönelik yürütülen çalışmaların nihai amacının, tedarik zincirindeki sorunları ortadan kaldırmak, başta gıda sektörü olmak üzere enflasyonu asgari düzeye indirmek olduğu ifade edilen yazıda, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

“Türkiye Yüzyılı programımızda belirtilen Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapma hedefiyle uyumlu olarak perakende sektöründe ülke genelinde geniş kapsamlı indirim kampanyaları düzenlenmesi hususunda üyelerinizin anlamlı seviyede katkısını beklemekteyiz.

Söz konusu indirim kampanyasına katılım sağlayan meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ile firmalarımız bakanlığımız internet sitesinden yayımlanacaktır.”