Ekonomi İngiliz kurdu, ABD’li tasarlıyor Batmanlı ve Nevşehirli üretiyor

İngiliz kurdu, ABD’li tasarlıyor Batmanlı ve Nevşehirli üretiyor

29.07.2010 - 01:51 | Son Güncellenme:

İngiltere Başbakanı David Cameron, samimi geçen Türkiye seyahatinde kadınlar ve genç girişimciler de görüşmeyi ihmal etmedi

İngiliz kurdu, ABD’li tasarlıyor Batmanlı ve Nevşehirli üretiyor

Ankara’da TOBB’u ziyaret eden David Cameron, TOBB’un bahçesindeki kafede aralarında Arzu Kaprol, Nevzat Aydın, Esra Civelek, Melek Basmacı, Celal Bektaş gibi isimlerin bulunduğu genç girişimcilerle mini bir toplantı yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı toplantıda Cameron’un herkesin işi hakkında bilgi alırken, teknoloji ve ekolojik üretime çok hâkim olduğu dikkat çekti. Bu toplantı aynı zamanda, bir Türk şirketinin bir İngiliz markasını satın aldığını da ortaya çıkardı.

Başbakana ceketini gösterdi
Kafedeki sohbet sırasında Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş’ın oğlu, Hey Travel Trends’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Bektaş, Cameron’a üzerindeki Andrew Buckler ceketini gösterip markayı satın aldıklarını söyledi. Anadolu’da sayıları 5’i aşan, 4 bin kişinin çalıştığı fabrika yatırımlarından bahsetti. Bir İngiliz vatandaşının ABD’de kurduğu lüks erkek markası Andrew Buckler’i, Hey’in üretim gücünü kullanarak büyütmek için aldıklarını belirten Celal Bektaş şunları söyledi:
“Annem ve babam yurtiçinde bir marka yaratmak istiyordu. Ben ve ağabeyim Hakan Cemal ise dışarıda global bir marka alıp, modada yurtdışından başlayarak büyümek istiyorduk. Yollarımız kesişti, Andrew Buckler büyümek istiyordu, bizde de üretim gücü vardı. Tasarım gücünü görüp markayı aldık.”
Amerikalı ünlü tasarımcı Andrew Buckler’ın tasarladığı erkek giyim markasının ürünlerinin şimdi Hey Tekstil’in Batman ve Nevşehir fabrikalarında üretildiğini kaydeden Celal Bektaş şöyle devam etti:
“David Cameron’la sohbetimizde İngilizin kurduğu, Amerikalının tasarladığı, Batmanlının ürettiği bu marka üzerinden Türk tekstilini anlattım. İngiltere’de mağaza açtığımız da gündeme geldi.”

20 tasarımcı çalışıyor
Celal Bektaş ABD’de Soho’da açtıkları mağazanın ardından Kanada ve İngiltere’de de mağaza açtıklarını söyledi. Markanın önemli departman store’da satıldığını kaydeden Bektaş, hedeflerinin Batman ve Nevşehir başta olmak üzere üretim gücünü kullanıp, zamanla bu bölgeden yaratılacak yerel markaları da dünyaya pazarlamak olduğunu belirtti. Bölgeye özgü otantik ama batılının giyebileceği çağdaş modeller üzerinde çalıştıklarını kaydeden Bektaş, “Bunun için markaya adını veren Andrew Buckler’ın da dahil olduğu yabancı ve yerli 20 tasarımcının çalıştığı bir ekip oluşturduk, satın aldığımız bu markaya şu ana kadar 10 milyon dolar yatırım yaptık” dedi.