Ekonomi İş dünyası ikinci yüzyıl için hazır!

İş dünyası ikinci yüzyıl için hazır!

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş dünyası temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlarken ülkeyi ikinci yüzyılda da başarıya taşımayı amaçlayan mesajlarını paylaştı.

İş dünyası ikinci yüzyıl için hazır

İş dünyası temsilcilerinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü için yayınladığı mesajlardan bazıları şöyle: 

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: “Türk iş dünyası olarak Türkiye’yi en ileri noktalara ulaştırma kararlılığımız hiç değişmeyecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere canlarını ortaya koyarak bize bu vatanı kazandıran, varlığımızı borçlu olduğumuz ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.” 

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği: “Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi geleceğe güçlendirerek taşımak, toplumsal refahımızı adil bir paylaşımla büyütmek ve sürdürülebilir kalkınmak ikinci yüzyılda başarmak durumunda olduğumuz hedeflerdir. Cumhuriyetimiz, bize kazandırdığı değerleri ile ikinci yüzyılımızda da ışığımız ve pusulamız olacaktır.” 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe: “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını en az 255 milyar dolarlık rekor bir ihracatla kapatmayı hedefliyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına taşıma hedefine emin adımlarla ilerleyeceğiz.” 

Haberin Devamı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel: “Atatürk, yarattığı Türkiye markası ile esaret altındaki birçok ulusa ilham kaynağı olurken tüm dünyanın takdirini toplamıştı. BMD olarak biz de O’ndan aldığımız ilhamla markalı ekonomimizi geliştirmek ve küresel ölçekte Türk markaları çıkarmak için çalışıyoruz.”