Ekonomi İş dünyası tek ses, tek yürek

İş dünyası tek ses, tek yürek

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili vuran deprem felaketinin yaralarını sarmak için Türk iş dünyası da seferber oldu. Yardım için harekete geçen iş dünyası liderleri, ‘Gün birlik olma günü’ mesajını verdi.

İş dünyası tek ses, tek yürek

*Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:

Haberin Devamı

“Gün birlik olma günü. Depremden etkilenen illerimiz için oda ve borsalarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. Ülkemizi sarsan deprem felaketi sonrası yapılacak acil yardımları görüşmek üzere, işçi, işveren, memur, esnaf ve üreticileri temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldik. Camialarımızı harekete geçirerek yardımları deprem bölgesine en hızlı şekilde ulaştıracağız.”

*TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan:

“Üyelerimizle birlikte deprem bölgesinin yaralarını sarmak için vatandaşlarımızla dayanışma içindeyiz. TÜSİAD olarak deprem bölgesine yardım için üyelerimize bir çağrı yaparak “TÜSİAD Deprem Destek Ağı”nı oluşturduk. TÜRKONFED’e bağlı bölgesel iş dünyası federasyonları ile bölgenin ihtiyaçlarını belirleyerek, üyelerimizi yardımlar konusunda koordine ediyoruz.”

Haberin Devamı

Etkili önlemler

*İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

“Depremin yaralarının en kısa sürede sarılabilmesi için devletimizin yaptığı çalışmalara destek olmaya, çatı kuruluşumuz TOBB’un koordinasyonunda hazır olduğumuzu ve yaraların sarılması çalışmalarında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alacağımızı ifade etmek istiyorum.

Ülkemizin ne yazık ki doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyada depremselliğin en fazla olduğu fay hatlarının üzerinde bulunduğu gerçeğinin bir kere daha altının çizilmesi ve bu gerçekle ilgili en etkili önlemleri alma gereğini bir kez daha hatırlatarak geçmiş olsun Türkiye diyoruz.”

*Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci:

“Ülke olarak böylesine zor günleri, birlik ve dayanışmayla atlatacağız. Türkiye’nin her yerinden yardım için herkesin seferber olduğunu biliyoruz; ricamız çalışmaların tıkanmaması ve doğru ilerlemesi için ilgili kurum, kuruluş, belediye ve valiliklerle ilerlenilmesi.”

Dayanışma ruhu

*Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez:

“Depremden etkilenen 10 kentimizdeki 5 federasyonumuz ve 44 derneğimizin başkanları ile iletişime geçerek, valiliklerimizde oluşturulan Deprem Kriz Koordinasyonu’na aktif destek vermelerini istedik. İkinci aşamada zararın boyutunu ve yapılması gerekenleri tespit edip bölgedeki ekonomik hayatın tüm aktörleri ile görüşeceğiz. Üçüncü aşama için ise Deprem ve Afet Kriz Yönetimi Ekiplerimiz bölgelere giderek, insani ve ekonomik ihtiyaçları tespit edecek.”

Haberin Devamı

İş dünyası tek ses, tek yürek

10 ili vuran deprem felaketi büyük can ve mal kaybına yol açtı.

*Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran:

Üyelerinin depremden zarar gören bölgelere gıda ve ihtiyaç maddesi ulaştırmalarının koordinasyonu için ATO’da ‘Deprem Yardım Masası’ kurduklarını belirterek, “Üyelerimiz, yardımlarını ATO’ya başvurarak deprem bölgelerine ulaştırabilir” dedi.

*İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener:

“Her zaman dile getirdiğimiz ortak akıl ve sağduyuya en çok böyle günlerde ihtiyacımız var. Bugüne kadar yaşadığımız her zorluktan birlik ve beraberliğimizle çıktık, bu zor günleri de hep birlikte aşacağımıza inanıyorum.”

Haberin Devamı

*Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi:

“Hepimizin bugüne kadar öncelikli gördüğü tüm başlıklar artık rafa kaldırılmıştır. Depremin etkilediği coğrafyanın büyüklüğü, milyonlarca insanımızı etkiliyor olması, kış mevsiminin çetin şartları çok koordineli bir çalışmayı gerektiriyor. 2023 içinde yapmayı hedeflediğimiz tüm projelerimizi minimumda tutarak, tüm kaynaklarımızla depremin yaralarını sarma kararı aldık.”