Ekonomi İş dünyasının acı kaybı

İş dünyasının acı kaybı

24.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankaralı işadamı Ayhan Bozkurt hayatını kaybetti. Demirören Holding ve Demirören Medya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören’in kayınpederi, eşi Reyhan Demirören’in babası, Kurt Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ankaralı işadamı Ayhan Bozkurt vefat etti.

İş dünyasının acı kaybı

Ayhan Bozkurt 24 Temmuz Salı günü Bilkent Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Çamlıdere’de son yolculuğuna uğurlanacak. Definden sonra Çamlıdere’de, çarşamba günü ise Ayhan Bozkurt’un Ankara’daki evinde yemek verilip, dua okunacak.

Haberin Devamı

Ayhan Bozkurt, Ahmet ve Şerife Bozkurt’un oğlu olarak Ocak 1947’de Ankara’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Yenimahalle’de bitiren Bozkurt 1971 yılında Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi’nden elektrik mühendisi olarak mezun oldu.

İş hayatına 1975’te atıldı

Bozkurt, 1972 - 1975 arası Norveç’te yaşadı ve çeşitli uzmanlık alanlarında çalıştı, 1975’te Türkiye’ye dönerek Kurt ve Kurt Pazar Geliştirme bürosunu kurdu. Bu şirket zamanla gelişerek inşaat, otomotiv, elektronik, tıp, turizm, sigortacılık, endüstriyel mühendislik ve dış ticarette faaliyet gösteren şirketlerin bağlı olduğu Kurt Holding AŞ halini aldı.

İş dünyasında aktif rol aldı

Kurt Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ayhan Bozkurt, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dış ilişkiler Komisyonu Başkanlığı, Ankara Rotary Kulübü Başkanlığı, Ankaralılar Vakfı Başkanlığı, Yenimahalleliler Derneği Başkanlığı, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı, Şeyh Ali Semerkandi Vakfı Kurucu Üyeliği ve Başkanlıkları yaptı.

Haberin Devamı

Bozkurt ayrıca, TGIF Golf Spor Kulübü, Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü, Ankara Golf Kulubü ve İsviçre Ticaret Odası’nın üyesiydi.