Ekonomi İşbaşı eğitim programı nedir, başvuru şartlar neler, kimler faydalanabilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde...

İşbaşı eğitim programı nedir, başvuru şartlar neler, kimler faydalanabilir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde...

13.04.2022 - 01:28 | Son Güncellenme:

İşbaşı eğitim programı, Çalışma Bakanlığı tarafından geliştirildi. İşverene kendi çalışanını yetiştirme fırsatı sunarken, işsizliğin de önüne geçiliyor. İşbaşı eğitim programı başvuru şartları, bu programdan yararlanmak isteyenlerin aramalarına konu oluyor. Peki, işbaşı eğitim program süresi ne kadar?

İşbaşı eğitim programı nedir, başvuru şartlar neler, kimler faydalanabilir Cumhurbaşkanı Erdoğandan müjde...

Bakanllık tarafından hazırlanan işbaşı eğitim programına başvuracak kişiler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine gidebilecekler. Programın süresi ise haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleniyor. İşte, işbaşı eğitim programı başvuru şarları...

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MÜJDE

Erdoğan, ''İşbaşı eğitim programı kapsamında, mevcut çalışanlarının üzerine alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerini ve destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak.'' dedi.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Mesleki deneyimi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir. Ayrıca, program ile birlikte işverenler işe alacakları kişileri, kendi işyerlerinde yetiştirmektedirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
15 yaşını tamamlamış olmak
İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak
Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak
Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak
Emekli olmamak
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.

Ortaöğretim, yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri de programa katılabilmektedir. Ayrıca, işsizlik ödeneği alanlar da program katılımcısı olabilmektedir.

Haberin Devamı

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI SÜRESİ

Söz konusu program; günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü ve 45 saati geçmeyecek şekilde düzenleniyor.

İşbaşı eğitim programı bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay,

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde ve diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay uygulanmaktadır.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için 9 aya kadar işbaşı eğitim programı düzenlenebildiği İŞKUR sayfasında yer alan bilgiler.