Ekonomi İstanbul tasarımın ‘merkezi’ olacak

İstanbul tasarımın ‘merkezi’ olacak

16.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) gelenekselleştirdiği tasarım etkinliği ‘Design Week Türkiye 2021’ yarın başlıyor. Etkinliğin beşincisi, 17-18 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

İstanbul tasarımın ‘merkezi’ olacak

Program çerçevesinde, 12 panel ve konferans, 60'tan fazla konuşmacı, 20’yi aşkın sergi, enstalasyon ve atölye çalışmaları gerçekleşecek. World Design Organization (WDO) Başkanı Srini Srinivasan, WDO Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Garvey, Mimar ve Tasarımcı Alessandro Colombo, dünyaca ünlü tasarımcılar Hakan Akkaya, Aslı Filinta gibi isimlerin de yer alacağı programda tasarımın önemine vurgu yapılacak.

Haberin Devamı

Küresel tasarım sıralamasında Almanya, Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada gibi ülkeleri geride bırakarak skor bazında 7’nci sıraya yerleşen Türkiye’nin hedefi ilk 5’e girmek.

İhracatı geliştirecek

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Meclisimizin “Design İstanbul” projesi çalışmaları süratle devam ediyor. Design Week Türkiye’den edindiğimiz tüm kazanımları doğrudan yansıttığımız bir proje hazırladık.

Proje kapsamında tasarım yarışmalarından dizayn sokaklarının kurulmasına, Design İstanbul müzesinden yenilikçi çalışma alanlarının oluşturulmasına kadar geniş bir perspektifte çalışmalarımızı ele aldık. Projeyle İstanbul'u dünyada önemli bir tasarım destinasyonu haline getirmenin yanı sıra tasarım ürünlerinin ihracatını artırarak yaratıcı endüstrilerin ihracatını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.