Ekonomi İşte Togg fabrikası

İşte Togg fabrikası

09.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Togg üretimini incelediği görüntüleri yayınladı.

İşte Togg fabrikası

Togg’un Teknoloji Kampüsü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılmıştı. Açılışta, Togg’un ilk akıllı cihazı C SUV da seri üretim bandından indirildi.

Haberin Devamı

Seri üretim bandından çıkan ilk araçların İtalya’dan getirildiği iddiaları üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Togg Teknoloji Kampüsü’nde incelemelerde bulunduğu görüntüleri sosyal medya hesabından yayınladı.

Varank’ın paylaştığı görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın eşlik ettiği görülüyor. Togg Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Togg CEO’su Gürcan Karakaş’ın da yer aldığı inceleme gezisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, CEO Karakaş ve yetkililerden bilgi alıyor. Erdoğan, Togg Teknoloji Kampüsü içerisinde araçla ve daha sonra da yürüyerek incelemelerde bulunuyor. Gövde bölümünde Togg’un alt tabanı ve yan panellerinin robotlar tarafından birleştirilmesine şahitlik ediyor. Görüntülerde kırmızı renkli C SUV, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Togg çalışanının alkışları arasında seri üretim bandından indiriliyor.