Ekonomi İşte ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’

İşte ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’

13.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından (OGD) bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye otomotiv sektöründe büyük heyecan yaratan “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasında kazanan belli oldu.

İşte ‘Türkiye’de  Yılın Otomobili’

Otomotiv Gazetecileri Derneği üyesi 78 otomotiv gazetecisinden, toplamda 4430 puan almayı başaran Renault Megane Sedan, bu yılın birincisi seçildi. Geçen yıl ise bu ödülün sahibi Skoda Superb olmuştu.

Türkiye’nin “Otomobil Oscar’ı” olarak da nitelenen ve birincinin, tamamen otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlendiği yarışmada “Yılın Otomobili” ödülüne layık görülen araç, önceki akşam Feriye Palace’da gerçekleşen gala gecesinde açıklandı.

Büyük çekişmenin yaşandığı oylama sonucu Renault Megane Sedan, ipi ilk sırada göğüsledi. Otomotiv Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, tüm finalistler arasında büyük bir rekabetin yaşandığını vurgularken, “Tamamen objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat - donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tuttuk. Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin ana kuruluş amaçlarından biri de, tüketiciye en doğru ve sağlıklı bilgilendirmeyi yapmaktı. Bu misyonunun bir parçası olan Yılın Otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum” dedi.

7 otomobil yarıştı

25 aday arasından finale kalan 7 otomobil, Otomotiv Gazetecileri Derneği üyeleri tarafından test edildikten sonra oylanmıştı. Finalde, Renault Megane Sedan, Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 modelleri yarışmıştı.

“Türkiye’de Yılın Otomobili 2017” yarışması, PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Anadol’a plaket

İşte ‘Türkiye’de  Yılın Otomobili’


Ödülü alan Renault Mais Genel Müdürü ve CEO’su Berk Çağdaş da, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Berk Çağdaş, “Bu otomobilin arkasında milyonlarca euro’luk yatırım ve binlerce insanın emeği var. Türk mühendislerinin ve işçisinin emeği var. Bu ödülün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz. O yüzden bu ödülü her şeyden daha değerli bir şekilde saklayacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye’nin otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan Otomotiv Gazetecileri Derneği, ilk seri üretim yerli otomobil olan “Anadol”u hayata geçiren ekibe “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk aldı.