Ekonomi İtalya fabrikasıyla hedef lükste zirve

İtalya fabrikasıyla hedef lükste zirve

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen deri moda markalarından Desa, İtalya’nın Toskana bölgesinde kurduğu üretim tesisini 2023’ün ilk çeyreğinde açmaya hazırlanıyor.

İtalya fabrikasıyla hedef lükste zirve

Desa CEO’su Burak Çelet, “Türkiye’de doğan, bu topraklarda üreten ve büyüyen, yarım asrı geride bırakmış bir Türk şirketi olarak, deri modası gibi İtalya’nın uzman olduğu bir sektörde söz sahibi olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bir basın buluşması düzenleyen Burak Çelet Ar-Ge ve üretim tesisi olarak planlanan ve bugüne kadar 2 milyon euro yatırım yapılan İtalya tesisinin 2023’ün ilk çeyreğinde açılacağını ve Mart 2023’te tam kapasite üretime geçeceğini söyledi.

Çanta üretimi

Yıllık 60 bin kadın çantasının üretileceği tesiste, ilk etapta strateji olarak sadece İtalya ve Fransa üretim yapan markalara hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Çelet, “Pek yakında dünyada lüks segmentin en önemli oyuncuları ile yapacağımız işbirliklerini müjdelemeyi umuyoruz” dedi.

‘Oradaki 50 kişi, burada 500 istihdam sağlayacak’

‘İtalyanlar kalkıp Türkiye’ye yatırım yaparken siz neden İtalya’dasınız?’ sorusu ile çok karşılaştıklarını dile getiren Çelet şunları anlattı: “Çorlu’da bir tabakhanemiz var. Diğer 2 tesisimiz de İstanbul ve Düzce’de. Bu kadar katma değerli ürün yapmamıza, lüks markalarla çalışmamıza rağmen bir cam tavan var. En lüks markalar, ürünlerin içine Made in Italy ya da Made in France dışında bir şey yazmayı kabul etmiyor. Desa olarak nasıl üretim yaptığımızı ve vizyonumuzu dünyaya gösterebilirsek bu sorunu aşabileceğiz. Bunun stratejik bir yatırım olduğunu düşünüyoruz ve Türkiye’deki tesislere bir çarpan etkisi yapmasını bekliyoruz. Oradaki 50 kişi burada bize 500 kişilik bir istihdam daha yaratacaktır.”