Ekonomi Kabak lifli sabunla dünya pazarına girmeyi hedefliyor

Kabak lifli sabunla dünya pazarına girmeyi hedefliyor

14.02.2024 - 16:45 | Son Güncellenme:

Bitlis’in Tatvan ilçesinde sabun üretimi yapan genç girişimci Burak Atal, ürettiği kabak lifli sabunla dünya pazarına girmeyi hedefliyor.

Kabak lifli sabunla dünya pazarına girmeyi hedefliyor

Bitlisli sabun üreticisi Burak Atal, ürettiği kabak lifli sabunlarla enfeksiyon ve ciltte oluşabilecek tahrişlerin önüne geçmeyi hedefliyor. Siyah noktalara, cilt beyazlatmaya, sivilce, sivilce lekelerine, güneş lekelerine ve yağlı cilde iyi gelen kabak lifli sabunlar iç pazarda yoğun talep görürken genç girişimci Atal yurt dışı pazarına açılmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kabak liflerinin diğer banyo liflerinden daha sağlıklı olduğunu söyleyen sabun üreticisi Burak Atal, “Kabak lifi, içerisinde bakteri, mikrop barındırmayan mükemmel diyebileceğimiz liflerdendir. Sabunumuz siyah noktalara, cilt beyazlatmaya, sivilce, sivilce lekelerine, güneş lekelerine ve yağlı cilde iyi gelmektedir ve kabak lifiyle bir araya geldiğinde çok güzel bir etkisi olmaktadır. Sabunları 400 metrekarelik üretim yerimizde yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri toptan olarak iç pazara satmaktayız. Günde 10 bin adet sabun üretiyoruz. Hedefim ürünlerimi yurt dışına pazarlamaktır. Ürettiğimiz kabak lifli sabunlarımızı kullananlar, lif ihtiyacını gidermiş olup diğer yapay banyo liflerinde biriken bakterileri taşımıyor” dedi.