Ekonomi Yeni Kabine 3. kez toplandı! Tüm gözler memur ve emekli zammı oranında

Yeni Kabine 3. kez toplandı! Tüm gözler memur ve emekli zammı oranında

03.07.2023 - 15:24 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığındaki kabine toplantısı Beştepe'de başladı. Toplantının gündem maddeleri arasında memur ve emeklilerin maaşlarına yılın ikinci yarısı için yapılacak zam oranı da bulunuyor. Toplantıda, iç ve dış siyasetteki gelişmeler de ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Yeni Kabine 3. kez toplandı Tüm gözler memur ve emekli zammı oranında

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantı, saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı. Toplantıda, bakanların kendi alanlarıyla ilgili birer sunum yapacağı belirtilirken, en önemli gündem başlığının ise ekonomi olduğu ifade edildi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele noktasında alınacak ilave tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

ZAM ORANLARI NE OLACAK?

Memur ve emeklilerin gözü, hükümetten gelecek zam haberinde... Yakında Meclis'e gelecek düzenleme ile en düşük Memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Zam, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payı ile belirlenecek.

Yeni Kabine 3. kez toplandı Tüm gözler memur ve emekli zammı oranında

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı teklif metni, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Kanun teklifine son şekli verilecek.

İSVEÇ'TEKİ PROVOKASYONLAR DA ELE ALINACAK

Toplantıda Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması da ele alınacak. Ankara'nın bu saygısızlığa izin veren Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar konuşulacak.

Haberin Devamı

11-12 Temmuz'da Litvanya'da düzenlenecek ve Erdoğan'ın da katılacağı NATO liderler zirvesinin hazırlıkları görüşülecek.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Kabine toplantısında, Fransa'daki sokak olayları ile Türkiye'nin hem yurt içi hem de sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları da değerlendirilecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

TOPLANTI SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yaklaşık 3 saat süren toplantı sona erdi.