Ekonomi Emeklilere zam, esnek çalışma, uzaktan çalışma... Bakan Işıkhan'dan 'esnafa erken emeklilik' açıklaması

Emeklilere zam, esnek çalışma, uzaktan çalışma... Bakan Işıkhan'dan 'esnafa erken emeklilik' açıklaması

17.01.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye yapılan zamma işaret ederek, “Emeklilerle ilgili yapılan iyileştirmeler çok anlamlı olacak. Çok güzel bir yıla girdik inşallah. Bağ-Kur'da prim gün sayısı düşecek. Sözümüzü mutlaka yerine getireceğiz” değerlendirmesini yaptı.

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara/ Beştepe’deki Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, çalışma hayatında esnek çalışmayı da kapsayacak bir kanun çalışması yaptıklarını da açıkladı. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

GÜNDEMDE VAR AMA ORTA VADEDE

Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki. Gündemimizde var, orta vadede. Madde, madde ele alacağız. (Bu yıl içinde olur mu?)

Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak.

ESNEK ÇALIŞMAYI DA İÇERECEK GÜZEL BİR KANUN

İş kanunuyla ilgili güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu da tekerrür eden, işlemeyen bazı yasalar var. Bir tane 19 kanunla ilgili işlemeyen maddeler var. Çok eskiden geçerli olan maddeler söz konusu. Bunların azaltılmaları yönünde. Ama temel haklar bunlar. Temel hakların yani çalışanların hakları korunarak üzerinde aksayan bir de yeni hizmet modelleri var, yeni işler çıktı. Esnek çalışma, uzaktan çalışma platform çalışma, çalışanlarına yönelik güncel verileri de kapsayacak güzel, çağdaş bir temel kanun. Şu an takvim yok. Sadece ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Onu da Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmişti. Hatta TİSK’in toplantısında hatırlarsanız orada bir toplantı gerçekleşti.”

Haberin Devamı

ESNAFA ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Işıkhan açıklamasının devamında "Emeklilerle ilgili yapılan bu iyileştirmeler çok anlamlı olacak. Çok güzel bir yıla girdik" diye konuştu. Işıkhan, Bağ-Kur emekli prim gün sayısının 9 binden 7200’e düşürülmesine ilişkin seçim vaadinin hatırlatılması üzerine, "Onu Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Ev kadınlarına prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki. Gündemimizde var, orta vadede. Madde, madde ele alacağız inşallah" dedi. Yıl içinde bu yönde bir gelişme olup olmayacağına ilişkin soruya ise Işıkhan, "Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak" diye konuştu.