Ekonomi Kalkınma Öztop'a emanet

Kalkınma Öztop'a emanet

17.08.2018 - 14:53 | Son Güncellenme:

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı Kalkınma Bankası'yla ilgili çalışmalar hızlandı. Yasal altyapıyla ilgili değişikliklerin ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenirken, bankanın başına da sektörü yakından tanıyan İbrahim Halil Öztop atandı.

Kalkınma Öztopa emanet

Banka yasal mevzuat tamamlandıktan sonra güçlü bir bilançoya kavuşturulup işlevi artırılacak. Türkiye'de kalkınma bankacılığının gelişmesi sağlanırken, sermaye piyasasının güçlendirilmesinin de yolu açılacak. Bankanın teknolojik ve stratejik sektörlerde yapılacak yatırımlara uzun vadeli fon sağlamasına imkan verileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ÖZTOP KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan İbrahim Halil Öztop, Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans derecesine sahip. 1995 yılında yatırım bankacılığı kariyerine başlayan ve 1999 yılında Körfezbank'a geçerek gruba katılan Öztop, Türkiye Sınai Kalkınma Bankasında Yatırım Bankacılığı Grup Müdürü olarak görev yaptı. Garanti Yatırım bünyesinde Özel Sermaye İşlemleri Müdürü olarak çalışan Öztop, 2011 yılından bu yana Garanti Yatırım'da kurumsal finansmandan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu