Ekonomi Kara Kartal e-ticaretin de şampiyonu

Kara Kartal e-ticaretin de şampiyonu

19.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyon Beşiktaş’ın formaları internette yok satıyor. Kartal Yuvası Genel Müdürü Aydın Sun, “Cumartesi geceden itibaren sitemiz kilitleniyor. Bir aylık ciroyu bir günde yaptık. En çok ilgi Ghezzal, Atiba, Aboubakar ve Sergen Yalçın formalarına” dedi

Kara Kartal e-ticaretin de şampiyonu

Hanife Baş - Şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş futbol takımının formaları yok satıyor. Taraftarlar pandemi nedeniyle kulübün lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası’nın sitesini kilitledi.

Haberin Devamı

Kartal Yuvası Genel Müdürü Aydın Sun, şampiyonluk sonrası formalara yoğun talep gösterildiğini belirterek, “Özellikle cumartesi geceden itibaren internet sitemiz dönem dönem kilitleniyor. Bir aylık ciromuzu bir günde yapmış durumdayız. Bu ivmenin bir hafta daha devam etmesini bekliyoruz” dedi.

2.5 kat büyüyecek

74 mağazaları bulunduğunu bunların da yoğun olduğunu dile getiren Sun, “Pandemi döneminde mağaza haricinde internet ve farklı kanallara da yatırım yaptık. Mağaza yatırımımız da sürecek ama bu dönemde asıl yatırımı dijital tarafa yapıyoruz. Pandemide mağazalardaki trafiğin düşmesi nedeniyle biz de tüm odağımızı dijitale kaydırdık. Bu yıl dijital satışlarımızı geçen yıla oranla 2.5 kat büyüme ile kapatacağız” açıklamasını yaptı.Sun, Ghezzal, Atiba, Aboubakar başta olmak üzere tüm futbolcuların formalarına talep gösterildiğini, ek olarak teknik direktör Sergen Yalçın’ın 10 numaralı formasının da yoğun ilgi gördüğünü aktardı.

Haberin Devamı

Yeni forma temmuzda

Mevcut stoklarındaki ürünlerin çoğunun satıldığını ifade eden Aydın Sun, “Yeni sezonla birlikte taraftarları yeni formalarla karşılayacağız. Temmuz ayında yeni sezon formalarını tanıtacağız. Adidas’la sponsorluk devam ediyor. Yine üç farklı formamız olacak. Şu anda forma fiyatlarımız 289 TL” bilgisini paylaştı.

Kiosk’tan forma satışı başladı

Kartal Yuvası, teknoloji alanındaki yeniliklerini de devam ettiriyor. Taraftarın lisanslı ürünlere daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabileceği yeni bir uygulama başlattı. Kartal Yuvası Formatic Kiosk’larda formalar satılmaya başlandı.

Taraftarlara lisanslı ürünleri ulaştırmanın yeni yolu olarak başta havalimanları olmak üzere pek çok yerde yaygınlaştırılacaklar. Dünyanın farklı yerlerinde de bu kiosk’ların kurulması planlanıyor. Aydın Sun, “Türkiye’de kiosk uygulamasını yapan ilk takım Beşiktaş. Bu sezon test ve deneme için kullandık. Gelecek yıl için daha verimli kullanmayı öngörüyoruz” dedi.

Taraftarın ilgisi sürecek

Beşiktaş’ın bu yıl yine bir ilki gerçekleştirdiğine ve seyircisiz bir sezonu şampiyon olarak tamamladığına dikkat çeken Aydın Sun, şunları söyledi: “Yine de taraftarımızın varlığını her zaman hissettik. Pandemi koşulları nedeniyle her anlamda ezberlerin bozulduğu bir sezonu geride bıraktık. Önümüzdeki sezon da yine benzer durumların yaşanabileceğini düşünerek planlarımızı yapıyoruz. Yeni sezonda da yine dijital kanallar çok büyük öneme sahip olacak. Taraftarlarımıza yakışan ürünleri en hızlı şekilde onlara ulaştırmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de taraftarımızın hem şampiyonluk hem de şampiyonlar liginin de etkisiyle formalara ilgisinin devam etmesini bekliyoruz.”