Ekonomi Kartal’ı iki noktadan çekim merkezi yapacak

Kartal’ı iki noktadan çekim merkezi yapacak

28.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bölgeyi daha da geliştirmek için harekete geçti. Önde gelen yatırımcılarla biraraya gelen Altınok Öz, Kartal’da iki merkezin planlandığını ve bunlardan birisini Dap Yapı ile Ağaoğlu’nun yapacağını açıkladı.

Kartal’ı iki noktadan  çekim merkezi yapacak

Anadolu yakasında gelişme gösteren bölgelerin başında gelen Kartal’ın Belediye Başkanı Altınok Öz, bölgedeki büyük yatırımcılarla ortak basın toplantısı düzenledi. İş GYO, Dap Yapı, Ege Yapı, DKY İnşaat ve Fer Yapı gibi önde gelen gayrimenkul firmalarının yöneticilerinin katıldığı toplantıda Kartal’ın geldiği nokta ve vizyon projeleri paylaşıldı.
Toplantıda önemli açıklamalar yapan Altınok Öz, Kartal’ın iki merkezli bir ilçe haline geleceğini açıkladı. Bunlardan ilkinin mevcut kent merkezinin Barselona’daki meydan gibi tasarlanmasıyla ortaya çıkacağını anlatan Öz, ikinci merkezin ise Dap Yapı ve Ağaoğlu İnşaat’ın proje geliştirdiği bölgede ortaya çıkacağını söyledi.
Bu iki merkezin birbirine olan uzaklığının ise 1 kilometre olduğunu dile getiren Altınok Öz, “İlk kez bir belediyenin sınırları içinde iki merkez ortaya çıkacak. Merkezler birbirine sahil bandıyla bağlantılı olacak. Bölge peyzaj düzenlemesiyle gerçek bir alışveriş, yeme-içme, yürüme ve dinlenme alanlarına dönüşecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni merkezi biz inşa edeceğiz’
Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ağaoğlu ile birlikte Emlak Konut GYO’dan ihaleyle aldıkları projenin hazırlıkların sürdüğünü belirterek, “Kartal’ın yeni merkezini biz inşa edeceğiz. 2 milyar dolar yatırım yapacağız” dedi. Belediyenin de projenin önünü açtığını dile getiren Yılmaz, “İstanbul’un sembol projesini yapacağız. İçinde rezidans, ofis, hastane, marina, hızlı tren, AVM olan başka bir proje daha dünyada yok” diye konuştu.

‘Kartal yükseliş dönemine girdi'
DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgenin belli bir noktaya geldiğini anlatarak, “Artık, Kartal’ın yükseliş dönemi başladı. Biz de 5-6 bölgede proje çalışıyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projeleri geliştireceğiz. Toplam yatırım tutarımız ise 2 yıl içinde 500 milyon lirayı bulacak” dedi. Kartal’ın geniş bir manzarası olduğunu söyleyen Dumankaya, “Bölge hızla gelişiyor. Fabrikalar gidiyor üniversiteler geliyor. Kartal bambaşka bir yer olacak” dedi.

‘Geniş ulaşım ağına sahip’
Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 7 yıldır Kartal’da projeler geliştirdiklerini belirterek, “Şimdi dördüncü projemizi yapıyoruz. Kartal’ın geleceği noktayı görerek buraya geldik” dedi. Kartal’ın çok önemli ulaşım avantajlarına sahip olduğunu dile getiren Kabadayı, “Burası gelecekte yeni yaşam ve ticaret merkezi olacak. Yeni projeler yapmaya devam edeceğiz. Kartal’da 200 milyon liralık yatırım yapıyoruz” dedi.

‘En iyi primi bu ilçe yapacak’
Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, Kartal’ın gösterdiği performansın tesadüf olmadığının altını çizerek, “Kartal Basın Ekspres ile birlikte yeni merkezler olarak öne çıktı” dedi. Kartal’ın Ataşehir’den bile iddialı olacağını dile getiren Kumova, “5 yıl içinde Kartal Anadolu yakasının en iyi prim yapan bölgesi haline gelecek” diye konuştu. Kumova, bölgede 150 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

‘BÖLGE BEŞ YILDA BAMBAŞKA OLUR’
İş GYO’nun Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal’da yeni yatırımlarının olduğunun altını çizerek, “Bölgeye 300 milyon dolarlık yatırım yapacağız” dedi. Kartal’ın kara, hava, deniz ve raylı ulaşım açısından büyük bir avantajının bulunduğunu anlatan Tanes, “Beş yıl içinde bölge bambaşka olacak. Kartal’da sadece yapılaşmaya dayalı dönüşüm yok. Sosyal ve kültürel anlamda da bölge gelişiyor. Biz de bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diye konuştu.

‘DAP YAPI YAPACAK’
Altınok Öz, Kartal’ın mevcut meydanıyla ilgili 1/5.000’lik planları hazırladıklarını ama 1/1000’lik planların çıkmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Projeyle ilgili yeni girişimlerimiz var. Planların onaylanmasıyla birlikte Kartal’ı Barselona gibi çekim merkezi yapacağız. Bir diğer merkez ise Dap Yapı ve Ağaoğlu İnşaat’ın yaptığı proje ve çevresinde olacak. Dap Yapı proje hazırlıklarına başladı. Biz de o bölgenin çevresiyle ilgili yeni planlama yapıyoruz. Bu sayede İki merkezli Kartal ortaya çıkacak.”

Haberin Devamı

3 SAATLİK EV SATIŞIYLA YENİ BİR REKOR KIRDI
Avrupa Konutları’nın merakla beklenen projesi Avrupa Konutları TEM 2, satışa sunuldu. Yüzlerce kişinin satış ofisini doldurduğu projede daha ilk gün, 3 saat içinde 300 konut sahiplerini buldu.
Bugüne dek inşa ettiği Avrupa Konutları markalı tüm projelerini erken teslimlerle tamamlayarak ve alıcısına kazandırdığı yüksek prim oranlarıyla dikkat çeken Artaş Grubu, yeni projesi Avrupa Konutları TEM 2 ile de bir rekora daha imza atmış oldu.
Emlak Konut GYO projeleri arasında birçok kez satış rekorlarına imza atan Avrupa Konutları markalı konut projeleri, şimdi de Avrupa Konutları TEM 2 projesiyle rekor kırdı.
2014 sonunda teslim edilecek
Artaş Grubu’nun 3.100 konutluk TEM projesinin ardından şimdi de TEM 2 projesini aynı bölgede hayata geçiriyor.
414 konuttan oluşan Avrupa Konutları TEM 2 için toplam 3 bin 400’ün üzerinde talep gelmişti. 3 blokta 414 konuttan ve 34 ticari üniteden oluşan Avrupa Konutları TEM 2, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı prensibi ile inşa ediliyor. 17 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Avrupa Konutları TEM 2’de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri yer alıyor. Yüzme havuzundan, fitness merkezine, oyun sahalarına, koşu ve yürüyüş parkurlarına ve çocuk parklarına kadar birçok donatı yer alan projede, her daireye kat erişimli otopark erişimi de sunuluyor. İnşa çalışmalarının hızla başladığı Avrupa Konutları TEM 2’de teslimlerin 2014’ün sonunda gerçekleştirileceği belirtiliyor.
Projede 120 aya kadar yüzde 0.85 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

ISPARTAKULE DE YATIRIMA DEVAM ETME KARARI ALDI
2009 yılında teslimlerini tamamladığı Bizim Evler markalı ilk konut projesiyle birlikte gelen yoğun talebi karşılamak üzere yatırımlarına devam eden İhlas Yapı, Ispartakule’de hayata geçirdiği Bizim Evler markalı konut projelerine, Bizim Evler 6 ile bir yenisini daha ekliyor.
Bizim Evler markalı konut projeleriyle bölgede 3 bin 500 konut inşa eden İhlas Yapı, Bizim Evler 6 ile Ispartakule’nin en yüksek standarttaki konut sitesini hayata geçiriyor.
Kanalın güzergahında
Bizim Evler 6, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birisi olması planlanan ve İstanbul’un ikinci Boğazı olarak adlandırılan, Kanal İstanbul’un muhtemel güzergâhına komşu olan Ispartakule’nin en değerli parselinde hayata geçiriliyor.
900 konut ve 60 mağazadan oluşan Bizim Evler 6 projesi, geniş ve kullanışlı daire planları ve aileyi ön planda tutan yaklaşımı ile dikkat çekiyor.
Ön satış başlayacak
Bizim Evler 6 projesi, 5 Ekim Cumartesi günü ön satışa çıkıyor. Konula ilgili yapılan açıklamaya göre, lansman öncesi avantajlı fiyatların sunulacağı ön satış için daha şimdiden projenin web sitesinden yüzlerce kişi talepte bulundu.
Peyzaj ve su yollarıyla da öne çıkacak Bizim Evler 6, sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor.


ELİT PROJEDE YEŞİLE ÖNEM VERDİ
Ankara Beytepe’de yükselen Elit Royal Residence’ta konut satışları başladı. İnşaatının büyük kısmı tamamlanan projede 4+1, stüdyo ve dubleks olmak üzere toplam 35 daire bulunuyor. 16 katlı olan Elit Royal projesi 3 bin metrekarelik peyzaj düzenlemesi ile de yeşil bir alan sunuluyor.
Elit Yapı’nın yöneticileri İnşaat Mühendisi Cem Çelik ve Mert Yıldızhan, birbirinden ünlü dünya markalarını evlere taşıdıklarının altını çizdi.
Elit Royal projesi ile Ankara’yı butik residence konsepti ile tanıştırdıklarını vurgulayan Cem Çelik, tasarımı ve tarzı ile fark yaratan projenin ev sahiplerine lüks yaşam kapılarını açtığını söyledi. Projenin teslim tarihi Mayıs 2014 olarak planlanıyor.

Akasya’da teslime az kala kiracılar buluştu
SAF GYO tarafından hayata geçirilen Akasya ‘yeni nesil yaşam kompleksi’ yönetimi kiracıları ile biraraya geldi. Akasya içinde yer alan 80 bin meterkarelik kiralanabilir alanda yer alan 300 markanın sahibi ve üst düzey yöneticileri Akasya’da yapılan toplantıda buluştu. Proje, 5 Şubat 2014 tarihinde teslim edilecek.
Acıbadem’de, 600 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen proje, toplam 182 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edildi. Proje, dünyaca ünlü mimarlar grubu DDG (Development Design Group), Ömerler Mimarlık, Mimarlar workshop tarafından tasarlandı.

Tahincioğlu Avrupa’dan iki ödülle birden döndü
Tahincioğlu Gayrimenkul’ün, European Property Awards 2013 yarışmasında finale kalan Palladium Tower ve Palladium Antakya AVM projelerine ödül verildi.
Firma, 43 Katlı A Plus ofis projesi Palladium Tower Ataşehir ile ‘Türkiye İçin Palladium Tower ile Ofis Geliştirme’ ve Hatay’ın Antakya ilçesinde hayata geçirilen Alışveriş Merkezi ile ‘Türkiye için Palladium Antakya Alışveriş Merkezi ile Perakende Geliştirme’ kategorilerinde dünyanın dört bir yanından katılan projeler arasından sıyrılarak ödül kazandı.

Eva’nın, değerlemedeki başarısı tescillendi
Eva Gayrimenkul Değerleme, gayrimenkul endüstrisini prestij ve mükemmeliyetle tanıştırmak ve bu alanda uluslararası bir standardın oluşmasına öncülük etmek amacıyla düzenlenen Avrupa'nın en prestijli ödülü 2013 European Property Awards’da ‘Danışmanlık’ kategorisinde hem Türkiye’nin, hem de Avrupa’nın en iyi firması seçilerek ödül almaya hak kazandı.
Londra’da düzenlenen ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, “Değerleme sektöründe Avrupa’nın en iyi firmalarını geride bırakarak ödül almış olmak bizim için büyük bir guru kaynağı” dedi.

Esenyurt’ta vade farksız ödeme seçeneği sundu
İnanlar İnşaat, Terrace Mix’te esnek ödeme planları ve vade farksız seçenekler sunuyor. Ekim 2014’te teslimleri yapılacak Terrace Mix’te, peşin, vadeli esnek ödeme planları ile kira öder gibi ev sahibi olunabiliyor. 7 blokta, 945 daire ve 27 mağazadan oluşacak projede, her ihtiyaca cevap verecek 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 4 farklı alternatifte daireler yer alacak.
Esenyurt’ta yükselen Terrace Mix, Atatürk Havalimanı, E-5, TEM, metro ve metrobüs duraklarına birkaç dakika uzaklıkta konumlanıyor. Terrace Mix, Metrobüs durağına ise yürüme mesafesinde bulunuyor.