Ekonomi Katma değerli ihracat artacak

Katma değerli ihracat artacak

26.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından tekstil sektöründe katma değerli ihracata katkı sunmak amacıyla düzenlenecek olan ‘Futuretex İstanbul’ yarışmasının ikinci jüri değerlendirmesi gerçekleştirildi.

Katma değerli ihracat artacak

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, “Tekstil sektörü olarak katma değerli ihracatımızı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Katma değerli ihracatta en kritik nokta tasarım. Tasarım ve yenilikçi fikirler için yarışmamız büyük önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ödüllü tasarım yarışması

İTHİB tarafından 15 yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması, bu yıl ‘Futuretex İstanbul’ adı altında devam edecek. Futuretex markası altında ‘FutureBase International’ ve ‘Futuretech’ olarak iki ayrı yarışma gerçekleştirilecek. Tekstil sektöründeki yeteneklerin yarışacağı ödüllü tasarım yarışması Futurebase’de yarışma koçluğunu tasarımcı Tuvana Büyükçınar, Futuretech’te ise tasarımcı Özlem Süer gerçekleştirecek. Futurebase yarışmamasında birinciye 200 bin, ikinciye 150 bin, üçüncüye 100 bin TL ödül verilecek. Futuretech yarışmamızda ise birinci 200 bin TL, ikinci 150 bin TL, üçüncü 100 bin TL ödülün sahibi olacak.”