Ekonomi KKTC dijital ülke oluyor

KKTC dijital ülke oluyor

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dijital operatör Turkcell ve Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin işbirliğinin yeni sahnesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu.

KKTC dijital ülke oluyor

KKTC’nin dijital dönüşümünde dönüm noktası oluşturacak iyi niyet protokolünün imza törenine KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen katıldı.

Haberin Devamı

Kuzey Kıbrıs Turkcell, ilk olarak Lefkoşa’da yaşam kalitesini artıracak akıllı şehir çalışmaları kapsamında akıllı sinyalizasyon sistemi kuracak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “KKTC eğitim, sağlık ve turizmde müthiş potansiyeli olan bir ülke. Benim hayalimde KKTC’yi bir mobil yazılım fabrikası olarak görmek var. Neden burada da Ar-Ge mühendislerimiz dijital operatör Turkcell’in uygulamalarını geliştiriyor olmasın ve ada gerçek anlamda bir dijital ihracat üssü haline gelmesin? Ancak bunun için Kıbrıs’ın yeni nesil iletişim teknolojileriyle altyapısını güçlendirmesi ve 4.5G’ye kavuşması gerekiyor. İnşallah 2019’da KKTC’yi aynı Türkiye’de olduğu gibi dünyanın en iyi altyapısına kavuşturacağız.”

Haberin Devamı

Huawei Türkiye Genel Müdürü Li Shen ise, “Tüm kalbimle inanıyorum ki, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi, Turkcell ve KKTCELL’in destekleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dijital ekonomi konusunda bölgede örnek haline getireceğiz” dedi.