Ekonomi ‘Komşularla sorunu konuşarak çözeriz’

‘Komşularla sorunu konuşarak çözeriz’

17.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gümrük kapılarına ilişkin, “Komşularımızla sorunları konuşarak, istişare ederek çözebileceğimizi görüyoruz” dedi.

‘Komşularla sorunu konuşarak çözeriz’

Pekcan’ı ziyaret ettiği Kapıkule Sınır Kapısı’nda salgında üretmenin, satmanın yanında lojistiğin de ne derece önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü söyledi. Pekcan özellikle Kapıkule, Habur ve Kapıköy gümrük kapılarında temassız ticaretle akışının sürdürüldüğüne dikkati çekti.

Haberin Devamı

Cezalar konuşulacak

Geçen yıl Bulgar Maliye ve Ekonomi Bakanı ile görüşmeler yaptığını aktaran Pekcan, şunları kaydetti:

“Tüm bu gelişmelerde Kapitan Andreevo ve Lesova gümrük kapılarında alınması gereken iyileştirici tedbirleri kendileriyle paylaştık. Komşularımızla sorunları konuşarak, istişare ederek sorunları çözebileceğimizi görüyoruz ve son derece de önem arz ediyor.”
Pekcan, Kapitan Andreevo kapısındaki polis kontrol noktasının üzerinin kapatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydederek, “Gene en güzel haber ve beklentimiz Kapitan Andreevo’da frigofrig TIR’lar için özel bir geçiş hattı yapılıyor” dedi.

Pekcan, Bulgaristan tarafının bir süredir uygulamakta olduğu ‘toll’ adını verdikleri yol geçiş ücretleri ve aldıkları çok büyük cezalar olduğunu, bunlarla ilgili girişimler yaptıklarını belirtti.