Ekonomi Köy okullarına teknoloji sınıfı

Köy okullarına teknoloji sınıfı

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle başlattığı ‘Yarını Kodlayanlar’ projesine devam ediyor.

Köy okullarına teknoloji sınıfı

Hanife Baş / İzmit - Beşinci yılına giren projeye köy okulları da dahil edildi. Kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacıyla 20 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açıldı. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçlarının yer aldığı sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek. Kırsalda ilk teknoloji sınıflarından biri de Kocaeli Derince’de İshakcılar Ortaokulu’na kuruldu. 

Haberin Devamı

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Köy Okulları Projesi’nde öğrenci, öğretmen ve velileri kapsayan 3 farklı eğitim programı uyguladıklarını belirterek, bu programlarla bir yıllık süreçte 30 ilde toplam 60 öğretmenle çevre köyler dahil olmak üzere 6 bin çocuk ve 2 bin 500 veliye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 

Fırsat penceresi

5 yıl önce Habitat Derneği işbirliğiyle başlattıkları ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle bugüne kadar 81 ilde 195 bine yakın çocuğa kodlama öğrettiklerini aktaran Süel, şunları söyledi:

“Nisan ayında önemli bir adım daha atarak ülkemizin farklı noktalarındaki 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfları açacağımızı duyurmuştuk. Bu sözümüzü tutmanın ve toplam 20 köy okulunda teknoloji sınıflarımızı öğrencilerimizin kullanımına sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye kalan 10 okulumuzda da ekim sonuna kadar teknoloji sınıflarımızı açmayı hedefliyoruz.          

Haberin Devamı

Köy okullarında kurduğumuz teknoloji sınıflarıyla dijitalleşmeye ihtiyacı olan ama erişim imkanı olmayan öğrencilerimiz için bir fırsat penceresi açmanın, teknolojiyi çocuklarımızın ayağına getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sınıflarımızdan hepimizi gururlandıracak yeni başarı hikayelerinin çıkması en büyük dileğimiz. Türkiye Vodafone Vakfı olarak teknolojinin gücünü kullanarak çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kaynaklarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz.”

35 konuda eğitim

Proje kapsamında Kocaeli, Trabzon, Çankırı, Karaman, Kırklareli, Çanakkale, Manisa, Uşak, Aydın, Denizli, Burdur, Amasya, Ordu, Ardahan, Kars, İstanbul, Bilecik, Bolu, Ankara ve Sivas teknoloji sınıfı kurulan köy okullarının bulunduğu iller oldu.

Ekim sonuna kadar Tunceli, Siirt, Hakkari, Van, Şırnak, Adana, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman illerinde de kurulumlar tamamlanacak.
Öğrencilere 3 ana başlıkta ve 35 konuda eğitim imkanı sunuluyor. İlkokul ve ortaokul öğrencilerine Scratch eğitimleri, ilkokul öğrencilerine Tinkercad eğitimleri, ortaokul öğrencilerine de Micro:bit eğitimleri veriliyor.