Ekonomi Kredi kartıyla bahşiş hamlesi

Kredi kartıyla bahşiş hamlesi

06.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki yiyecek ve içecek sektörünün yüzde 25’ini temsil eden TURYİD'e tekrar başkan seçilen Kaya Demirer kredi kartıyla bahşiş için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kredi kartıyla bahşiş hamlesi

Turizmin önde gelen yeme, içme ve eğlence sektörü yatırımcılarından oluşan ve yıllık 3 milyar doları aşan cirosu ile Türkiye’deki yiyecek ve içecek sektörünün yüzde 25’ini temsil eden Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanlığı'na yeniden Kaya Demirer seçildi. Demirer, ilk hedeflerinin işletmelerde verilen bahşişlerin kredi kartıyla ödenmesinin yolunu açmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kayıtdışını önler

Genel kurul sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirer, bu konuda girişimlerde bulunduklarını ve kredi kartıyla bahşişten 1 milyonu aşkın çalışanın faydalanacağını söyledi. Uygulamaya çalışanların da sıcak baktığını ifade eden Demirer, şunları dile getirdi:

“Bu kayıtdışını da önleyecek. Burada vergi olarak yüzde 5 stopaj olabilir. Bahşiş kartla ödenirse devletin geliri 1 milyar TL artabilir. Gelir İdaresi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile konuşuyoruz. Tabii maaşı biz ödüyoruz ama bahşiş bizden değil. O yüzden 10 lira maaş veriyorsam 10 liranın kıdem ve ihbar tazminatını ödemeliyim. Bahşiş kalemine karışmamalıyım. Çalışma Bakanlığı'na bu yaklaşımımızı aktaracağız."

Haberin Devamı

Türkiye'nin tanıtımı

Yeni dönemde öncelikleri arasında turizm belgesiyle ilgili sorunları çözmek ve insan kaynağını garantiye almak olduğunu dile getiren Demirer yurt dışı yatırımlarıyla Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunan TURYİD üyelerinin destek ve teşviklerden daha fazla yararlanabilmesi için girişimde bulunacaklarını da belirtti.

Kredi kartıyla bahşiş hamlesi

Gastro Zirve baharda olacak

Kaya Demirer, Global Gastro Ekonomi Zirvesi’nin 3’üncüsünü 24 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapacaklarını da söyledi. Genel kurulda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine ise Barış Tansever, Gamze Cizreli, Ayhan Çarıkçılar, Onur Tahincioğlu ve Tayyar Zaimoğlu getirildi.