Ekonomi Küçük ev aletlerinde yeni isim: Bodum

Küçük ev aletlerinde yeni isim: Bodum

01.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Küçük elektrikli ev eşyaları pazarına yeni bir rakip geldi. Danimarkalı Bodum, mayıs ayından itibaren ürünlerini satmaya başlayacak

Küçük ev aletlerinde yeni isim: Bodum



Danimarkalı kahve ve çay makinaları, mutfak gereç ve aksesuvarları ile elektrikli cihaz üreticisi Bodum Türkiye'ye geliyor. Yaklaşık 40 ülkede satış yapan, son beş yıldır ise onbir ülkede Bodum Shop adı altında dükkanları olan marka, Türkiye'de bu aydan itibaren hem zincir şeklinde kendi mağazalarını açacak hem de çeşitli mağazalarda ürünlerini satacak.

En büyük özelliği kendisine ait dizaynlar ile her yıl kendi patenti altında piyasaya yüze yakın ürün sunması ve ürün gamını genişletmesi olan Bodum markası, tüm dünyada kendi tasarımı olan mekanik kahve makinalarıyla ünlendi. Markanın şu anda iki bin çeşit ürünü var. Bodum'un Türkiye distribütörlüğünü yapan Norm Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Burak Köseoğlu, bugüne kadar belli bir distribütör aracılığla olmaması nedeniyle sınırlı sayıda ve yüksek rakamlara satılan Bodum ürünlerinin, bundan böyle piyasadaki fiyatının yaklaşık üçte bir fiyatına olacağını vurguladı.

Franchise ile yayılacak

Türkiye'de Bodum ürünlerinin pazarlanması konusunda haziran ayından itibaren franchise sistemi ile bayilik vereceklerini belirten Köseoğlu, bu konseptin gerek ana firma açısından, gerekse yatırımcı açısından önemli olduğunu söyledi. Bodum Shop'ların şehir merkezleri ve büyük alışveriş merkezlerindeki 60 metrekarelik dükkanlarda açılmasının öngörüldüğünü bildiren Köseoğlu, yatırımın açılış sermayesi dahil toplam 80 bin dolar olduğunu kaydetti. 2000 - 2001 yılları içerisinde toplam on Bodum Shop açmayı planladıklarını açıklayan Köseoğlu, 150 çeşit ürünün satılacağı ortalama bir dükkanın aylık hedef cirosunun 30 bin dolar alt sınırında olduğunu ifade etti. Bodum ürünlerinin fiyatları bir milyon 900 bin lira ile 48 milyon lira arasında değişiyor.