Ekonomi Limak, Karayipler’de havalimanına talip

Limak, Karayipler’de havalimanına talip

17.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok projeye imza atan Limak Şirketler Grubu, Turks & Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi’nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusu yaptı.

Limak, Karayipler’de havalimanına talip

Yılda 2 milyondan fazla yolcu ağırlaması beklenen havalimanının ihalesi için ön yeterlilik şartlarını sağlayan şirketler, 2024 yılının ilk çeyreğinde teklif verecek. 

Haberin Devamı

30 yıl işletilecek 

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Karayipler’in, en büyük turizm merkezlerinden biri olan Turks & Caicos Adaları’nda yapılacak projeyle dünyanın önde gelen inşaat şirketleri de ilgileniyor. Havalimanının renovasyonu ve genişletilmesini kapsayan projenin ihalesinde ön yeterlilik şartlarını sağlayan şirketler, 2024’ün ilk çeyreğinde teklif verecek. ‘Yap-işlet-devret’ modeli ile hayata geçirilecek projede ihaleyi kazanan şirket, havalimanını 30 yıl işletecek. Başta Kanada ve Amerikalı yüksek gelir grubundan turistler olmak üzere yılda 1 milyondan fazla yolcuya hizmet veren havalimanının, kapasite artırım çalışmaları sonrası 2 milyondan fazla yolcu ağırlaması hedefleniyor.  

Haberin Devamı

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Limak Şirketler Grubu Birleşme ve Satın Almalardan sorumlu Kurumsal Finansman Grup Başkanı Kerem Güzel şöyle konuştu: “Stratejik sektörlerimiz arasında olan Terminal ve Havalimanı İşletmeciliği alanında, uluslararası arenada bayrağımızı farklı coğrafyalara taşımaya devam edeceğiz. Uzakdoğu ve Güney Amerika yakın dönemde ilgili olduğumuz pazarlar arasında. Özellikle büyüme potansiyeli yüksek ve de sektördeki bilgi ve tecrübemiz sayesinde operasyonel ve finansal açıdan verimliliğine katkıda bulunabileceğimiz havalimanlarını, ileriki dönemlerde portföyümüze katmak için çalışacağız.”