Ekonomi LÜKS TEKNELERDE ‘KONUT SHOW’U

LÜKS TEKNELERDE ‘KONUT SHOW’U

08.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul firmaları Pendik Marintürk’te yapılacak 32. Boat Show’da boy gösterecek. Ağaoğlu’nun iki projesini tanıtacağı fuarda Çukurova Gayrimenkul de Kartal’daki projesini dürbünle ziyaretçilere gösterecek

LÜKS TEKNELERDE ‘KONUT SHOW’U

Gayrimenkul sektörü bu yıl Pendik’teki Marintürk İstanbul City Port’ta 32.’si düzenlenen Boat Show’da projelerini tanıtmak için boy gösterecek. Her yıl binlerce tekne ve deniz tutkunu tarafından takip edilen fuara gayrimenkul firmaları bu yıl büyük ilgi gösteriyor. Sektörün en önde gelen firmalarından biri olan Ağaoğlu’nun da katılacağı Boat Show’a Mar Yapı, Çukurova Gayrimenkul ve Gedizler Yapı gibi çok önemli firmalar da iştirak edecek.
Üst gelir grubundakilerin ilgi gösterdiği fuarı değerlendirmek isteyen gayrimenkulcüler özellikle marinaya yakın projelerini görücüye çıkaracak. Tekne tutkunlarına projelerinin tanıtımını yapmak isteyen firmalar hem yerli hem de yabancı yatırımcılara hitap edecek. Bu yıl Körfez ülkelerinden de ziyaretçilerin beklendiği fuarda firmalar özel olarak hazırlanmış gösterişli stantlarla yer alacak.

Haberin Devamı

Dürbünle inşaatı gösterecek
Fuara 25 metrekarelik bir stantla katılacak olan Çukurova Gayrimenkul, Kartal’daki Çukurova Tower projesini görücüye çıkaracak. Bölgenin en yüksek binası konumundaki proje için özel bir tanıtım planlayan firma, fuara dürbünler götürecek. Pendik Marina’dan da görülebilen Çukurova Tower, stand ziyaretçilerine dürbünle gösterilecek.
Çukurova Tower Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara, marinaya yakın olmalarından dolayı projenin ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Fuardaki A ve A plus müşterilere hitap edeceklerini ifade eden Kara, hazırladıkları stant ve broşürlerin yanı sıra inşaatı da dürbünle göstereceklerini kaydetti.

Yeni proje görücüye çıkıyor
Fuarın bir başka gayrimenkul sektöründen katılımcısı ise Mar Yapı olacak. Bayramoğlu’ndaki G Marin projesini burada sergileyecek olan firma 25 metrekarelik stant açacak.
G Marin projesinin adı ve denize yakınlığı nedeniyle Boat Show’a katılmayı kararlaştırdıklarını ifade eden Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, ayrıca Pendik’e de yakın bir yerde olduklarını söyledi.
G Marin projesinin bu özelliklerini fuarda ön plana çıkaracaklarını anlatan Varon, “Fuarla eş zamanlı olarak projenin de lansmanını yapmayı planlıyoruz. Boat Show’dan tekne alanlar G Marin’in yakınındaki denizi kullanabilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Ağaoğlu’dan VIP tanıtım
Fuarın gayrimenkul alanındaki en önemli katılımcısı olan Ali Ağaoğlu, burada özel olarak hazırladığı stantla yer alacak. Fuarın VIP girişinin hemen yanında 50 metrekarelik bir stant alanı kiralayan Ağaoğlu, Boat Show’da iki projesinin tanıtımını yapacak.
Geçtiğimiz aylarda satışa çıkardığı Bakırköy 46 projesiyle Maslak 1453 projesinin tanıtımını yapacak olan Ağaoğlu, ilk defa katıldığı bu fuarda fuara gelmesi beklenen Arap yatırımcılara da tanıtımlar yapacak. Maslak 1453 projesiyle hem yerli hem de yabancı yatırımcılara çok sayıda konut satan Ağaoğlu’nun metrekare fiyatlarını yaklaşık 10 bin lira olarak belirlediği Bakırköy 46 projesi de yatırımcıların beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Gedizler de fuara katılıyor
Otomobil sektöründe de yatırımları bulunan Gedizler de, yeni projesinin tanıtımı için Boat Show’a katılan firmalar arasında yer alıyor. Sancaktepe’deki Ev’re projesiyle fuara ilk kez katılacak olan firma burada 36 metrekarelik dev bir çadırla yer alacak. Özel olarak hazırlanan stantta fuar ziyaretçilerini ağırlayacak olan Gedizler, A 410 numaralı stantta yer alacak.

Sanal ortamda ev yaptı gerçek bir daire kazandı
Dünyanın ev kazandıran ilk konut üretim simülasyonu olan 9dollarshome.com’da ilk turun lideri sıfır dairesini teslim aldı. Konut üretim faktörlerini en verimli şekilde biraraya getirerek ev yapan yarışmacının daire kazandığı simülasyonda ikinci tur 12 Eylül 2013’te başlıyor.
9dollarshome.com adresinde başlayan dünyanın ev kazandıran ilk simülasyonunda 1.tur sona erdi ve oyunu lider bitiren yarışmacı sıfır dairesinin anahtarlarını teslim aldı.

5 kaynak kullanılıyor
Konut üretim faktörlerini en verimli ve ekonomik bir şekilde biraraya getirerek sanal ev yapan yarışmacılardan Selim Kıvılcım, İstanbul Beylikdüzü’ndeki bir projeden yeni bir dairenin sahibi oldu.
Stratejik bir kaynak toplama oyunu olan 9DollarsHome’da oyuncular konut üretiminin temel girdileriyle en hızlı ve ekonomik konutu inşa etmeye çalışıyorlar.
Oyun, konut üretiminde kullanılan ‘Su, Demir, Odun, Cam ve Taş’tan oluşan 5 ana kaynağın toplanmasıyla başlıyor. Her yarışmacı önce binalarını inşa edeceği boş araziyi alıyor ve topladığı kaynakla konut yapımı için gerekli olan şantiye binasını kuruyor.
Yarışmacıların araziler üzerinde 5 ana kaynağı kullanarak stratejik hamlelerle en hızlı ve kaliteli konutu üretmeye çalıştıkları simülasyonun yeni turunda birtakım yeni modüller de eklendi. Yeni turda yarışmacılar oyun sırasında online sohbet edebilecek ve birbirlerinin kaynaklarından ‘çalıp’ kendi inşaatlarında kullanabilecekler.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm komşuluk ilişkilerini de dönüştürecek
İstanbul’da kentsel dönüşüm rüzgârı son hızla esmeye devam ediyor. Özellikle Bağdat Caddesi ve Kadıköy civarındaki riskli binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalar hız kazandı.
Riskli ve eski binaların yenilenmesinin olası bir Marmara depremine karşı büyük önem taşıdığını belirten MOM Yapı Glow3 Satış ve Pazarlama Müdürü Gaye İntepe, kentsel dönüşüm sürecini değerlendirdi. Kırk yıllık dostlukların ise bu süreçten zarar gördüğünü söyleyen İntepe, “Bölgede daire sahibi olan özellikle yaş ortalaması yüksek kişiler, alıştıkları sokak ve mahalleden ayrılmak istemiyor” dedi.
Kentsel dönüşüm sürecinin mahalle kavramı ve komşuluk ilişkilerini değiştirebileceğini anlatan İntepe, “Bağdat Caddesi ve Kadıköy’deki riskli binalar, müteahhitlerin yeni gözdesi. Uzun süredir bölgenin sakini olanlar ise hem alıştıkları sokaktan ve mahalleden ayrılmak istemiyor hem de yıllardır o mahallelerde birlikte yaşadıkları komşularından” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kırk yıllık dostluklar bozulacak’
Kentsel dönüşüm süreci öncesinde müteahhitlerin en çok üst katlardaki dubleks dairelerle ilgilendiğini, son zamanlarda ise bakışların alt katlara çevrilerek her binanın altına yapılacak ticari alanlara dikildiğini söyleyen İntepe, “Bu durumda da binaların alt katlarındaki daire sahipleri, verilen daireye razı olmak ya da yasa gereği dairesini bakanlığın belirlediği rayiçten satmak zorunda bırakılıyor” dedi.
İntepe, şunları söyledi:
“Bu rant kavgasının kurbanları ise, yıllardır bakkala giderken komşusuna ‘Size bir şey lazım mı?’ diye soran, yazlığa gittiğinde komşusunun çiçeklerini sulayan, kedilerine mama veren komşular oldu. Ne yazık ki, ‘eski komşuluklar kalmadı’ diye şikayet edenler, evini değil komşularını bırakamayanlar, bu değişim sürecinin kurbanı oldu ve kentsel dönüşüm kırk yıllık dostlukları vurdu.”

300 bin kişiyi adada yaşatacak çılgın proje
Gayrimenkul sektöründe sıra dışı fikirleriyle gündeme gelen İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’dan yine ilginç bir proje önerisi geldi. Sultanada projesiyle 300 bin insanı bir adada yaşatmayı planlayan Serdar İnan, maliyeti 100 milyar doları aşan projenin satışından ise 300 milyar dolar gelir bekliyor. Bir şehir olarak planlanan projede, ticaret, ulaşım, kültür, sosyal alanlar gibi her türlü ihtiyaç karşılanacak.
6.2 milyon metrekarelik alanı kaplayan proje, suyun üzerinde inşa edilecek. 50 metre derinliğinde bir su altı düzlüğüne yerleşecek olan proje alanının 1.3 milyon metrekaresi pist ve havaalanı için ayrılacak.
Projenin toplam inşaat alanı ise 8.8 milyon metrekare. Ataköy Marina, Galata, iki köprü, Kız Kulesi, Haydarpaşa ve Adalar manzarası sunulan proje, boğazın aksında kıyıdan yaklaşık 6-8 km açıkta konumlanıyor.

Emlak Konut GYO’dan kura ile konut satışı
Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, kura yapıyor. Emlak Konut Başakşehir Evleri’ndeki 1000 adet konutu kurayla satışa sunacak. Talep toplama usulüyle yapılacak olan satışlara başvurular, 30 Eylül 2013’e kadar sürecek.
İnşaat alanı 478 bin 157 metrekare olan projede toplam 2 bin 599 konut bulunuyor. 74 tane de ticari üniteye yer verilen projede, ilköğretim okulunun yanı sıra, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları gibi sosyal donatılara da yer veriliyor. Yüzde 85’i yeşil alana ayrılan projede 1+1 ve 2+1 daireler satışa sunuldu.

Soyak’tan, Avealılara 14 bin TL’lik indirim
Gayrimenkul sektörünün tanınmış isimlerinden Soyak, telefon operatörü Avea ile gerçekleştirdiği marka işbirliğiyle, Avealıları indirimli fiyatlarla ev sahibi yapıyor.
Avea ve Türk Telekom müşterileri, 30 Eylül 2013 tarihine kadar geçerli olacak Soyak Kampanyası ile 13 bin 755 liraya varan indirimlerden yararlanarak ev sahibi olabilecekler.
Avea ve Türk Telekom müşterileri, Soyak’ın İstanbul Halkalı’da inşa ettiği Soyak Evostar ve İzmir’deki projeleri Soyak Siesta ve Soyak Mavişehir Optimus evlerinden satın almak istediklerinde indirim avantajlarından yararlanacaklar.

‘Tarihi otel’ inşa etti eski dostluğu pekiştirdi
Çeşme Alaçatı’da ziyaretçilerini ağırlayan Sardunaki Otel, ‘Bir Ege Masalı’ konseptiyle hizmet veriyor. Alaçatı’nın kalbi sayılan Kemalpaşa Caddesi’ne 50 metrelik yürüme mesafesinde bulunan Sardunaki Otel’de 10 oda yer alıyor. Türk-Yunan karışımıyla, Ege mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak gösterilen Sardunaki tarihi dokusu, rüzgârı, değirmenleri ile dikkat çekiyor.
Türk, Rum ve göçmenlerin yaşamış olduğu tarihi evlerin de izlerini taşıyan Sardunaki, 12 ay boyunca hizmet veriliyor. Ayrıca otele gelenlere Yunan müzikleriyle birlikte çimler üzerinde ücretsiz Sirtaki dansı eğitimi veriliyor.

Ofis projelerine özel renk tasarımı yaptı
Filli Boya, moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal ile birlikte yaşam alanlarının temel unsuru olan renk kavramını yeniden yorumladı. Bu yorumlamanın 6 konseptinden biri olan Filafil, ‘İş Dünyası’ temasıyla başarı iddiası taşıyan mekânlara dikkat çekiyor.
Filafil, sonbaharın gelmesiyle insanların tatil modundan çıkıp iş dünyasına geri dönüşüne çağrışım yapıyor. Bu dönemde renge ihtiyaç duyduğumuz mekanlar daha çok iş yerleri ve showroomlar olarak önem kazanıyor.
Filafil, Home-ofis, showroom, iş dünyasına dair alternatif stüdyo ve ortamların en net hallerine öneriler sunuyor.