Ekonomi Macaristan tamam hedef tüm Avrupa

Macaristan tamam hedef tüm Avrupa

14.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Polat Holding, yurt dışındaki gayrimenkul ve enerji yatırımlarını Macaristan’ın ardından Avrupa’ya yayıyor. Adnan Polat, Almanya, İngiltere, Hollanda, Sırbistan, Yunanistan ve Romanya’da görüşme yaptıklarını söyledi.

Macaristan tamam hedef tüm Avrupa

Serkan Arman / Budapeşte - Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 2 büyük gayrimenkul projesinin yanına bir üçüncüsünü eklemeye hazırlanan Polat Holding, yeni yatırımlar için de birçok Avrupa ülkesini radarına aldı.

Haberin Devamı

Polat Holding, ilk yurt dışı gayrimenkul projesi olan Budapeşte’de Tuna nehri manzaralı Duna Pearl’ü 75 milyon euro yatırımla tamamladıktan sonra yine Budapeşte’de ikinci gayrimenkul projesi olan City Pearl’ü Özaltın Holding ve Nurol Holding gayrimenkul yatırım ortaklığı ile 300 milyon euro yatırımla inşa ediyor.

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat Macaristan’da düzenlenen basın buluşmasında yeni yatırımların da sinyalini verdi. Polat, “Konut projeleri ve enerjiyle ilgili Almanya, İngiltere, Hollanda, Sırbistan, Yunanistan ve Romanya için görüşmelerimiz devam ediyor. Acele etmiyoruz. Avrupa’nın ekonomisi savaştan ve enerji krizinden dolayı etkilendi” dedi. 250 bin metrekarelik tarihi bir alanda inşa edilen City Pearl projesini kademe kademe bitireceklerini söyleyen Polat, şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“Bu yıl 2 blokta toplam 620 daire var. Biri haziranda, diğeri ise sene sonu bitecek. Macaristan’da faizler düşüyor ve bu da alımı olumlu etkiliyor.”

‘Altın vize’ dopingi

Polat, Macaristan yönetiminin gayrimenkulde belirli miktarda yatırım yapan yabancılara Avrupa’da serbest dolaşım hakkı sağlayacak Golden Visa (Altın Vize) hazırlığında olduğunu, ayrıntıları yakında belli olacak bu sistemin satışlarını daha hızlandıracağını söyledi. Macaristan’ın kendileri için önemine vurgu yapan Polat, “Şu anda enerjide de 200 megavat var ve geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Türk seramiğinin kalitesi yüksek...

Bu yıl Ege Seramik 52. yaşını, Ege Vitrifiye ise 30. yaşını kutluyor. Toplantıda yer alan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat, “Seramik ve vitrifiye sektöründe dünyada savaş veriyoruz. Türkiye’de üretilen seramik gerçekten dünya standartlarında. Bütün dünya fuarlarına katılıyoruz. Şimdilik ihracatta ve iç pazarda yüzde 50 - 50 gidiyoruz. Hem Ege Seramik, hem de Ege Vitrifiye’de modernizasyon ve teknoloji yenileme sürecini başlattık. Vitrifiyede 3 milyon euro, seramikte de 12 milyon euro’luk yatırımlar” dedi.

Ege’de fırsat rüzgârı esiyor

DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Başkanı olarak görev yaptığı 3 dönemde sorunları çözdüklerini ve ticareti artırdıklarını anlatan Adnan Polat, şimdi ise Türkiye - Yunanistan İş Konseyi Başkanı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

“İlişkileri, ticareti geliştirmek ve sorunları çözebilmek için elimizden geleni yapacağız. İş insanlarını kullanmaları gerekiyor. Bazen çok zor görünen meseleler çok kolay çözülebiliyor. Enerjide Ege Denizi dünyanın en önemli rüzgâr koridorlarından. O kadar çok şey yapılabilir ki. Macaristan’la da, Yunanistan’la da ticareti, turizmi artırmak lazım.”

Kentsel dönüşüme yeni model gerektiğini de söyleyen Polat, “Bu konuyu suistimal edenler için engelleyici unsur olmalı. Piyalepaşa Türkiye’de özel sektör eliyle yapılan en büyük dönüşüm projesi. Biz tabii tedbirli gitmek istiyoruz. Sırtımıza taşıyabileceğimiz kadar yük vuracağız” dedi.