Ekonomi Madende tazminat 1 milyon lira oldu

Madende tazminat 1 milyon lira oldu

20.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İliç’de yaşanan facia maden kazalarını yeniden gündeme getirirken, maden çalışanlarına yapılan zorunlu sigorta kapsamındaki parasal sınırlar artırıldı. Yeni düzenlemeyle maden kazalarında ödenen sakatlanma ve ölüm teminatı 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye, kişi başına net prim ise 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi.

Madende tazminat 1 milyon lira oldu

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, sigorta kapsamındaki işletmelerde gerçekleşen kazalarda sakatlanma ve ölüm teminatları için kaza başına Özel Riskler Yönetim Merkezi’nce reasüre edilmesi öngörülen parasal sınır 1.5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye çıkarıldı. Teminat ve prim tutarlarıyla ilgili düzenlemeyle kişi başına sakatlanma ve ölüm teminatı 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye, kişi başına net prim ise 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi. Tebliğle ayrıca, eksperlerin, sigorta poliçesini düzenleyen sigorta şirketi tarafından karşılanacak risk inceleme bedellerinde de artışa gidildi.

Haberin Devamı

Maden Çalışanları Ferdi Kaza Sigortası kapsamında 2015’te belirlenen teminat bedelleri o zamandan bu yana değiştirilmezken, sektörden bu tutarın artırılması yönünde talep geliyordu.