Ekonomi Makarnanın imparatoru rakılı mönüsüyle geliyor

Makarnanın imparatoru rakılı mönüsüyle geliyor

23.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul kasım ayında 103 yaşındaki italyan restoranı L’originale Alfredo’yu ağırlamaya hazırlanıyor. Nişantaşı’nda Prada’nın komşusu olan marka mönüsüne rakı ve Türk yemeği de ekleyecek

Makarnanın imparatoru rakılı mönüsüyle geliyor

Doğumdan sonra zayıf düşen eşini kendi yaptığı fettuccine ile iyileştiren Alfredo’nun restoranı L’originale Alfredo 103’üncü yaşında İstanbul’a geliyor. 1948 yılından beri Roma’da aynı binada hizmet veren marka İstanbul Nişantaşı’nda İtalyan Prada’ya komşu geliyor. Kasım ayında açılması planlanan restoranın açılışı için 3’üncü Alfredo İstanbul’a gelerek meşhur fettuccine’sini yapacak.
Sophia Loren, John Wayne, Roman Polanski, Ingrid Bergman, Dean Martin, Elizabeth Taylor, John Kennedy gibi isimleri ağırlayan markayı Türkiye’ye getiren Business Development International’ın Yönetim Kurulu Başkanı Efe Kırmızıoğlu markanın 15 yıllık haklarına sahip olduklarını hatırlattı.
Kırmızıoğlu, “Nişantaşı’nda açılacak restoran için 3 milyon dolar yatırım yaptık. Şu an İstanbul için ikinci bir şube gerekir mi bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ankara, Bodrum, Antalya, Kuzey Kıbrıs’ın dışında Yunanistan ve Yunan Adaları’nındaki haklara da sahibiz. Markanın Roma dışında Meksika ve ABD’de restoranları bulunuyor” dedi.

Gizli sosa özel sözleşme

İtalyan restoranlarının pizza satmadığını hatırlatan Kırmızıoğlu, “İtalya’da pizza yemek isteyenler ristorante yerine, pizzeria’ya gider. Biz de öze sadık kalıp pizza satmayacağız. Mönüde 2-3 çeşit özel Türk yemeği ve tatlısı olacak. Türk mutfağı dışında herhangi bir mutfağa yer verilmeyecek. Şarabın yanı sıra rakı çeşitleri bulunacak. Ünlü mutfak şefi Chiristian Testa ve ekibi görev yapacak” dedi.
Un, yumurta, tereyağı ve parmesandan oluşan sosun tarifi için Alfredo, şefleriyle gizlilik anlaşması imzalıyor. Ancak malzemelerin oranları ve baharatların isimleri söylenmiyor.


Siftah İnönü’den

1932’de mekânda yemek yiyen dönemin başbakanı İsmet İnönü, ‘Fettuccine’nin İmparatoru’ Alfredo’ya üzerinde ‘iyi siftahlar’ yazan bir de para bıraktı.