Ekonomi Marka yağmuru sürüyor

Marka yağmuru sürüyor

20.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yıl sonu yaklaşırken, Türkiye’ye yeni markalar girmeye devam ediyor. Son olarak BYD’nin ardından iki otomobil markası daha Aralık’ta satışa çıkacak. Aykırı Hollandalı Carver da, bu yağmura dahil oldu...

Marka yağmuru sürüyor

Özellikle elektrikli araçların ülkemizde popülerlik kazanmasıyla birlikte, Türkiye pazarına giderek daha fazla sayıda marka giriş yapmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz ay satışına başlanan BYD’nin ardından Çinli Hozon ve SVM de Aralık ayında geleceğini açıklayan markalar oldu. Bununla birlikte Xpeng ve Zeekr geçtiğimiz günlerde bir fuarda kendisini göstermekle birlikte henüz resmi bir tarih paylaşılmadı.

Haberin Devamı

Daha önce Türkiye pazarında önemli markaların bayilikleriyle adını duyuran Gürses Grup, çatısı altında yer alan mobilite şirketi “GRS Automobility” aracılığıyla bu kez distribütörlüğe soyundu. Çin’in önemli otomobil markalarından biri olan Hozon Neta, GRS Automobility aracılığıyla yüzde 100 elektrikli kompakt SUV modeli “Neta U”yu Türkiye yollarına çıkarıyor. “Avrupa’dan önce Türkiye’de” satışa sunulacak Neta U, CATL batarya ile şehir içi 420 kilometre sürüş menzili (WLTP) sunarken, 30 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e hızlı şarj özelliği ve “V2L” (başka cihazların çalıştırılabilmesi ve şarj edilebilmesi imkanı) fonksiyonuyla dikkat çekiyor. Neta U’nun ardından gelecek yıl da elektrikli coupe modeli “Neta GT” ve B SUV olan “Neta AYA”nın getirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Hollanda’da 1994’ten bu yana üretilen ve ilginç özelliklere sahip bir üç tekerlekli elektrikli motosiklet olan “Carver” da yine GRS Automobility ile önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak. Teknolojisi sayesinde virajlarda “sadece gövdesiyle belli bir açıda yan yatabilen” Carver, yaklaşık 200 km menzile sahip.

Tasarımı İtalya’dan

Ülkemiz pazarına girecek bir diğer marka da, bu yıl ilk olarak farklı markaların bayiliklerini alarak Türkiye’de faaliyete başlayan ATMO Grubu’nun Aralık’tan itibaren getireceği “SWM” olacak. 2014’ta Çinli Shineray Holding tarafından satın alınan SWM’nin tasarım ofisi Milano’da. Bayi yapılanmasını tamamlamak için görüşmelerini sürdürdüğünü belirten SVM’nin, SUV modellerle pazara gireceği belirtiliyor.

Marka yağmuru sürüyor

Marka yağmuru sürüyor

Qashqai’ye özel bir versiyon

Yenilikçi e-POWER güç aktarma sistemine de sahip olan Nissan Qashqai, bu kez yeni ve “özel bir versiyon” ile karşımıza çıkıyor. Qashqai e-POWER Designpack donanımlı “Black Edition” versiyonu, aracı daha dikkat çekici hale getirmiş.

Aslen iki gövde rengi ve siyah tavanla alınabilen Qashqai e-POWER Black Edition’ın, aynı zamanda siyah gövde rengiyle birlikte gri tavanlı seçeneği de bulunuyor. Bu üç farklı seçenekte de siyah 5 kollu jantlar bulunuyor. “Qashqai” yazılı aydınlatmalı kapı eşikleri de araçta dikkat çekerken, Akıllı Çarpışma Önleme Sistemi, Akıllı Kör Nokta Önleme Sistemi, Arka Çapraz Trafik Uyarı Sistemi gibi güvenlik donanımları da bulunmakta.

Haberin Devamı

Londra’da bulunan Nissan Design Europe tasarımcılarının işbirliği ile oluşturulan Qashqai e-POWER Black Edition’ın geliştirilmesinde, e-POWER güç-aktarma sisteminin faydalarından etkilenen müşteriler için Qashqai’nin tasarım cazibesini ve heyecanını güçlendirmek amaçlandı. Yenilikçi e-POWER sisteminde, araç sadece elektrik motoruyla hareket ederken, 156 HP güce sahip 1.5 lt turbo beslemeli benzinli motor da jeneratör görevi görüyor.

Marka yağmuru sürüyor