Ekonomi Meclis’teki iktisatçılar

Meclis’teki iktisatçılar

26.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile çok sayıda iktisatçı ve işadamı da milletvekili seçildi.

Meclis’teki iktisatçılar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yeniden milletvekili oldu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin ekonomist kökenli bakanlarından Nurettin Canikli ve Fikri Işık da parlamentoda. Eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, eski Enerji Bakanı Taner Yıldız milletvekili oldu.

Ekonomi kökenli vekiller

Eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Aykut Erdoğdu, Mehmet Akif Hamzaçebi, İlhan Kesici, Selin Sayek Böke ise CHP’nin ekonomi kurmayları olarak Meclis’te. Eski ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de CHP milletvekili oldu. MHP’den ekonomist kökenli Erhan Usta, Mevlüt Karakaya, Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay milletvekili seçildi. İYİ Parti’den eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, sendika kökenli İsmail Koncuk, Fahrettin Yokuş parlamentoya girmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Ticaret Odası eski Başkanı Ebubekir Bal, Eskişehir Ticaret Borsası eski Başkanı Harun Karacan AK Parti listelerinden, işadamı Çetin Osman Budak yeniden CHP listesinden Meclis’e girdi. 2000-2011 arasında TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan sanayici Nejat Koşer de yeniden TBMM’ye seçilen isimlerden.