Ekonomi Memur ve emekliye 2. müjde geldi

Memur ve emekliye 2. müjde geldi

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarında yüzde 25 yerine yüzde 30 artış yapılacağını açıkladı. En düşük emekli maaşı da 5500 liraya yükselecek.

Memur ve emekliye 2. müjde geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün yüzde 25 olarak açıkladığı memur ve emekli zammının yüzde 30’a çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, “Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyorum. En düşük emekli maaşı tutarını da 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Memur ve emekliye 2. müjde geldi

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“2023’ün ilk iş gününü, geçen yılın ihracatını 254.2 milyar dolarla kapattığımızın sevincini milletimize ilan ederek açtık. Dün de 2022 enflasyonunu yüzde 64.27 oranıyla kapattığımızın haberini aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışlarını yeniden bir değerlendirdik.

Geçtiğimiz yıl memur maaşlarında yüzde 87’lik artışa gitmiş, özellikle temmuzda yüzde 42’ye varan bir zam yapmıştık. Enflasyon oranına endeksli hesaplara göre memurlar ve memur emeklilerinin yüzde 16.48 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise yüzde 15.4 seviyesinde maaş artışı alması gerekiyordu. Durumlarını bildiğimiz için bu oranlara razı olamadık. Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonunda bütçe imkânlarını zorlayarak memur ve emekli maaşlarında yüzde 25’lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkartacak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Yürütülen çalışmalar sonunda, başka bazı alanlarda fedakârlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkânlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize; 2023 yılı Ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz.”

Haberin Devamı

Teklif Meclis’te

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu, memur ve emekli aylıklarına yüzde 30 zam yapılmasına ilişkin düzenleme, dün akşam kanun teklifi olarak TBMM’ye sunuldu. Teklif önümüzdeki günlerde Meclis’te görüşülecek.

En düşük emekli maaşı 5500 TL oldu

En düşük emekli maaşı tutarını da 3500 liradan 5500 liraya çıkardıklarını açıklayan Erdoğan, “Bunların yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu, yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını da hatırlatmak istiyorum. Asgari ücret artışında da, yıl içinde beklenmedik durumlar ortaya çıkması halinde temmuz ayındaki düzenlemede bunun telafisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Geçen yılı kapatırken asgari ücretin 8507 liraya yükseltildiğini hatırlatan Erdoğan, “Yapılan artışın istihdamda sıkıntıya yol açmaması için asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Memur ve emekliye 2. müjde geldi

Memur ve emekliye 2. müjde geldi

Memur ve emekliye 2. müjde geldi