Ekonomi ‘Milli data’ için 2 milyar yatırdı

‘Milli data’ için 2 milyar yatırdı

30.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “2019’da Ankara, 2020’de Çorlu’da Veri Merkezi açacağız. Türkiye’nin datası Türkiye’de kalsın diye 2 milyar liralık yatırım yaptık” dedi.

‘Milli data’ için 2 milyar yatırdı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Veri Merkezleri açmaya devam edeceklerini belirterek, “2019’da Ankara’da ve 2020’de Çorlu’daki Avrupa Veri Merkezi’ni de hizmete alarak bu alanda daha da güçlü bir konumda yer alacağız. Türkiye’nin datası Türkiye’de kalsın diye 2 milyar lira yatırım yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Teknolojik hizmetlere erişimdeki uçurumun giderilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerine dikkati çeken Terzioğlu, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin dijital ekonomide söz sahibi olabilmesi için hızla çözüme kavuşturulması gereken bazı noktalar bulunduğuna dikkati çeken Terzioğlu, en önemli gündem maddesinin ortak altyapı olduğuna işaret etti. Terzioğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

Her eve fiber altyapı

“Biz yaklaşık dört yıldır ortak altyapı konusunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddi bir dijital altyapı eksikliği var. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var ve şu anda fiberin ulaştığı hane sayısı yaklaşık 5 milyon. Acilen 15 milyon haneye daha fiber ulaştırmamız gerekli. Büyük çabalarla ‘Altyapıyı Paylaşalım’ noktasına gelebildik. Bu söylemimizi artık ‘Altyapıyı Bütünleştirelim’ haline getirdik.”

Haberin Devamı

Terzioğlu, “Sektördeki tüm şirketlerin iş birliği yapması son derece önemli bir konu. Fiber altyapıda önemli olan bütün hanelere bunu ulaştırabilmek. Altyapıya erişimi bir rekabet unsuru olmaktan çıkaralım, üstyapıda servis zenginliğiyle, kaliteyle rekabet edelim. Bunun için de altyapının herkese eşit bir şekilde açılması gerekiyor. Altyapıyı bütünleştirelim, tüm hanelere ulaşalım” dedi.