Milliyet Enerji Türkiye’nin 30 yıllık rotası Milliyet Enerji’de

Türkiye’nin 30 yıllık rotası Milliyet Enerji’de

22.04.2023 - 06:57 | Son Güncellenme:

Milliyet Enerji dergisi, sektörün önde gelen isimleriyle Türkiye’nin Ulusal Enerji Planı’na dair merak edilenleri geniş bir perspektifle değerlendiriyor. Hidrojen stratejisi ve Türkiye’nin 30 yıllık rotasındaki daha pek çok fırsat ve risk alanında uzmanların görüşleriyle yepyeni bir boyut kazanıyor.

Türkiye’nin 30 yıllık rotası Milliyet Enerji’de

Milliyet Enerji dergisi, 25 Nisan Salı günü okuyucuyla buluşacak yeni sayısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırladığı, Türkiye’nin önümüzdeki 30 yıllık enerji yol haritasını şekillendirecek iki önemli belgeyi odağına alıyor. Uzmanlar, Türkiye Ulusal Enerji Planı ile Türkiye Hidrojen Stratejisi ve Yol Haritası belgelerinin satır aralarını yorumluyor. Sayı, Türkiye’nin uzun dönemli hedeflerinin 2053 net sıfır hedefine etkilerini, küresel enerji krizini ve daha birçok değişkeni bir bütün olarak değerlendirirken ulusal ve uluslararası yatırımcıların planlarına ışık tutacak yorumlarda bulunuyor.

Haberin Devamı

Milliyet Enerji’den Volkan Yiğit, planın enerji piyasalarındaki dalgalanmanın ortasında yayınlanmasına rağmen, konjonktüre uygun olduğunu belirtiyor. Türkiye enerji piyasasına dair raporlarıyla dikkat çeken Ember’den Ufuk Alparslan ise 2023’ün güneş enerjisi için milat olabileceğini ancak izin süreçlerinin uzun sürmemesi gerektiğini vurguladı. Hidrojen stratejisini değerlendiren H2Energy Solutions’dan Ali Köse, yeşil hidrojenle Türkiye’nin enerji ihracatçısı konumuna yükselebileceğine dikkat çekti. Enerji dönüşümü konusunda küresel ve bağımsız düşünce kuruluşu The Regulatory Assistance Project’in (RAP) Avrupa Direktörü Jan Rosenow ise hidrojen enerjisi konusunda deneyimlerini Milliyet Enerji okuyucularıyla paylaşırken, mavi hidrojenin sıfır karbon olmadığına ve kullanıldığı taktirde düzenleyicinin sıkı denetimlerden geçmesi gerektiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Milliyet Enerji’nin yeni sayısında, dünyaca ünlü enerji uzmanı Avusturya eski Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Avrupa ile Rusya arasındaki enerji krizinin yanı sıra Türkiye’nin enerji merkezi olma projesine dair görüşlerini paylaştı. KKTC Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de Doğu Akdeniz ve KKTC üçgenindeki gelişmeleri Milliyet Enerji için yorumladı. Ankara’dan Mithat Yurdakul, sektörün uzun süredir beklediği deniz üstü rüzgar enerjisine dair gelişmeleri aktardı.

25 Nisan Salı günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Enerji dergisine, Getir, Trendyol, Shopier, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan erişilebiliyor.