Ekonomi Milyarderler tahtı yine ‘lüks’ün oldu

Milyarderler tahtı yine ‘lüks’ün oldu

30.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lüks tüketim ürünleri grubu LVMH Başkanı Fransız iş insanı Bernard Arnault, ABD’li iş insanı Elon Musk’ı geride bırakarak tekrar ‘dünyanın en zengin insanı’ unvanını aldı.

Milyarderler tahtı yine ‘lüks’ün oldu

Forbes tarafından yayımlanan son “Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi”ne göre Arnault, net 207.6 milyar dolar serveti ile Musk’ın 204.7 milyar dolarlık varlığını geride bıraktı. Arnault’nun net varlığı geçen hafta cuma günü 22.7 milyar dolar artarak yüzde 12.3’lük bir sıçrama kaydetti. Bünyesinde Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi ve Tiffany & Co. gibi markaların bulunduğu LVMH grubunun geliri geçen yıl 86.2 milyar euro artmıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Elon Musk’ın geçen hafta 18 milyar dolar düşerek yüzde 8.1 azaldı. ‘Gerçek Zamanlı Milyarderler Listesi’ söz konusu kişilerin şirketlerinin borsa değerleri dikkate alınarak hesaplanıyor. Şirketlerle ilgili haber ve gelişmeler, hisse fiyatlarında değişikliğe yol açtığında listedeki sıralama da etkileniyor. LVMH ile ilgili olumlu haberlerin hisse fiyatlarını artırdığı geçen hafta Tesla ile ilgili gelişmelerin hisse fiyatını düşürmesi Arnault ile Musk arasındaki zirve çekişmesinde yer değişimine yol açtı.