Ekonomi TEKNOFEST çığ gibi büyüyor: Milyonu aştı

TEKNOFEST çığ gibi büyüyor: Milyonu aştı

29.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TEKNOFEST yarışmalarına, festivalin ilk düzenlendiği yıl olan 2018’de 20 bin genç katılırken bu yıl bu sayının 1 milyonu aştığını belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “Kıvılcım gibi başladı, çığ gibi büyüyor” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ - Önceki gün kapılarını ziyaretçilere açmasına karşın yağmur nedeniyle resmi açılış töreni dün gerçekleştirilen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Atatürk Havalimanı’nda yapılan resmi açılış törenine TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan Selçuk Bayraktar, “2018’de yola çıkarken TEKNOFEST’te düzenlediğimiz yarışmaya 20 bin genç kardeşimiz başvurmuştu. Bu kısa sürede TEKNOFEST 2023’te başvuran genç kardeşlerimizin sayısı 1 milyonu aştı. TEKNOFEST kıvılcım gibi başladı, çığ gibi büyüyor” dedi.

Haberin Devamı

İsmail Demir de, “TEKNOFEST ayakları yere basmayan festival dedik. İlk başta belki biraz savunma sanayi odaklı başladı ama teknoloji önemli. Havacılık, uzay ve teknoloji dedik. Türkiye bir milli teknoloji hamlesi içinde. Bugün burada da memnuniyetle görüyoruz ki sadece havacılık uzay ve savunma değil teknolojinin çeşitli alanlarında çok sayıda gencimiz çok sayıda kurum ve kuruluşumuz büyük bir gayret içinde” diye konuştu.

TEKNOFEST çığ gibi büyüyor: Milyonu aştı

KEMANKEŞ sahnede

Baykar tarafından yerli ve milli olarak üretilen Bayraktar KEMANKEŞ Mini Akıllı Seyir Füzesi, TEKNOFEST’te ilk defa sergileniyor. BAYKAR Mühendisi Burak Özbek, “KEMANKEŞ, milli SİHA’ların taarruzu gücünü bir üst seviyeye çıkaracak. TB2 hiç sınır hattına yaklaşmadan o sıcak bölgeye KEMANKEŞ’i fırlatıp taarruz gerçekleştirebilecek. KEMANKEŞ TB2’nin görmediği 50 kilometrenin üzerindeki hedeflere bile taarruz kabiliyeti gelecek” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

TEKNOFEST çığ gibi büyüyor: Milyonu aştı

Buzdolabını, televizyonu ‘hack’lemek için yarıştılar

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen HackMasters yarışmasının startını veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye’yi katma değerli üretimle, bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkınmayla ileriye götürmek istiyoruz. Bunun yolu da işte bu tip yarışmalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmek, teknolojiye, inovasyona, Ar-Ge’ye yatırım yapmaktan geçiyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen HackMasters yarışmasında hackerlar klavyelerinin başına geçti. Finalistler, gün boyunca telefon, televizyon, buzdolabı, elektrik süpürgesi gibi ev eşyalarını hacklemek için uğraşacak. Finalistlerin bu heyecanına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da ortak oldu. Yarışma, Bakan Varank’ın verdiği startla başladı.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da yarışmada birincinin 100 bin, ikincinin 80 bin, üçüncünün ise 60 bin lira ile ödüllendirileceğini bildirdi.

TEKNOFEST çığ gibi büyüyor: Milyonu aştı

Sarbot’a yoğun ilgi

Sarsılmaz’ın robotik silah sistemlerine yönelik yeni şirketi tarafından geliştirilen silahlı robot projesi Sarbot, TEKNOFEST’te ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, “Coğrafyamız hep karışıktı, karışık olmaya da devam edecek. Biz ne kadar güçlü ve kendimizden emin olursak, güçlülüğümüzü dostumuza veya düşmanımıza ne kadar ifade edebilirsek o kadar çok sözümüz geçer. Bunun altını da ürünlerimiz ile bizler dolduruyoruz” dedi.