Ekonomi Mısır’la ekonomide normalleşme adımları

Mısır’la ekonomide normalleşme adımları

29.09.2021 - 06:28 | Son Güncellenme:

Mısır ile Türkiye ilişkilerinde normalleşme sürecine girilirken, TOBB öncülüğündeki iş heyeti, Mısır’a bir ziyaret gerçekleştirerek, Türk girişimcilerin bu ülkede yaşadığı sıkıntıları ve yatırım imkanlarını masaya yatırdı.

Mısır’la ekonomide normalleşme adımları

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, 26-27 Eylül’de Mısır’a ziyarette bulundu. Mısır Ticaret Odaları Federasyonu (FEDCOC) Başkanı İbrahim Mahmoud El-Araby ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen TOBB heyeti, Türk ve Mısır iş dünyaları arasındaki ilişkileri artırmak için yapılması gerekenleri ve Türk girişimcilerinin Mısır’da karşılaştığı sorunları ele aldı. Mısır Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı İbrahim Al Seginy ile bir araya gelen heyet, burada da Mısır’da yatırımları olan ve Mısır ile ticaret yapan Türk girişimcilerinin sıkıntılarını aktardı, ilave ve yeni yatırım imkanlarını ele aldı. Mısır’daki Türk yatırımcılarla bir araya gelen TOBB heyeti, Yunus Emre Enstitüsü’nün Kahire Ofisi’ne de ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye-Mısır ilişkileri 2013’te Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’nin devrilmesinin ardından bozulmuş, yakın zamanda iki ülke arasında normalleşme çabaları başlamıştı. Siyasi gerginliklere rağmen iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler durmadı. 2014-2020 arasında Mısır’a 21.9 milyar dolarlık ihracat yapıldı, Mısır’dan 12.1 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildi.